Po stopách vítězného gólu

Dvě stovky fanoušků Bohemians přítomných na stadióně v Hradci Králové propukly v nadšení, když čtyři minuty před koncem Daniel Huňa dal rozhodující gól. Málokdo však spatřil, jak k tomu došlo. Skrumáž před brankou a pak už jen zvednuté ruce fotbalistů Bohemky - tak většina fanoušků viděla klíčový moment zápasu. Nepřehlednou "melu" vám přiblíží aktéři, kteří byli nablízku, včetně šťastného střelce Daniela Huni.

Po stopách vítězného gólu

Vše začalo tečovanou střelou Baláže, po které se kopal rohový kop. Třasák si postavil míč na pravou stranu hřiště z pohledu hradeckého brankáře, ale v tu chvíli se na půlicí čáře objevil útočník Střihavka, což signalizovalo střídání. Ze hřiště odešel Janáček, Střihavka doběhl do vápna soupeře a Třasák tak mohl konečně rozehrát roh. Běžela 86. minuta. "Snažil jsem se najít Obra (Miroslava Obermajera - pozn.aut.) ve vápně. Nabíhal si na přední tyč. Nebyl to kop jen někam do vápna. Celý týden jsme se nacvičování podobných situací hodně věnovali a vyplatilo se to. My vlastně už ani jinak góly nedáváme," rozebral Třasák první fázi gólové akce. Míč opravdu doletěl k Miroslavu Obermajerovi. "Šel jsem do souboje s jedním z obránců. Balón se ode mně odrazil do další skupinky hráčů a pak už jsem viděl jen jak se kluci radují," popsal svoji důležitou teč zkušený obránce.

Od Obermajera se míč odrazil k Balážovi. To už bylo v prostoru u zadní tyče hradecké branky, ale ještě ve vzdálenosti šesti metrů od čáry. "Věděl jsem, kam přihrávám. Míč ke mně spadnul, byl tam shluk hráčů a Dan stál vedle úplně sám. Bylo to na dlouhou nohu, ale vyšlo," přiznával gólovou asistenci novopečený otec Libor Baláž. A jsme na konci příběhu. Od rohové kopu Třasáka vše trvalo tak čtyři vteřiny. Na konci stál Daniel Huňa a dal svůj třetí jarní gól v dresu Bohemians. "Byla tam hrozná mela. Bali ke mě prostrčil míč a v tu chvíli jsme věděl, že nesmím otálet. Byl jsem zády k brance. Okamžitě jsem se otočil a napálil to do brány. Nešlo u toho přemýšlet, byl jsem dva metry od čáry. Musel jsem jen doufat, že to dobře dopadne," říkal střelec jediné branky utkání, která možná rozhodne o postupu Bohemky. "Byl to můj nejdůležitější gól v životě," přiznal fotbalista, který ještě loni hrál amaterské soutěže ve Spojených státech a v Bohemce působí od letošního jara. Smlouvu má ve Vršovicích do konce roku 2004.