Vyjádření klubu k prohlášení p. Vacka

Oficiální vyjádření FC Bohemians Praha ke včerejšímu prohlášení p.Jaroslava Vacka, předsedy ligového shromáždění ČMFS:

Vyjádření klubu k prohlášení p. Vacka

FC Bohemians Praha, a.s. reaguje na prohlášení p. Jaroslava Vacka, předsedy Ligového shromáždění ČMFS, takto:

V případě, že FC Synot bude vyloučen z I. ligy, měl by být nahrazen fotbalovým klubem, který se umístil na 3. místě ve II. lize.

Ze zápisu Ligového shromáždění ze dne 18.5.2004 vyplývá, že ročník I. ligy 2003/2004 byl uzavřen s tím, že je sestupující Plzeň a Žižkov. Taktéž v tomto zápisu je napsáno, že LS vzalo na vědomí, že toto rozhodnutí nemá vliv na případné projednávání obvinění z korupce Disciplinární komisí, resp. ORK. Tento zápis je podepsaný představiteli ČMFS.

Dle našeho výkladu a směrnic ČMFS musí být dva sestupující kluby, FC Synot není sestupující, ale může být ze soutěže pouze vyřazen (Disciplinární komise rozhodne 2.6.2004).

Dále budeme žádat, aby vyšetřovatel p. Pukovec sdělil v co nejkratší době které další kluby v I. a II. lize jsou v podezření z korupční aféry, tak jak je uvedeno v článku z deníku SPORT ze dne 29.6.2004 "Na řadě jsou teď další" str. 17.

Dle našeho názoru by mělo být dnešní rozlosování ligové soutěže I. a II. ligy neplatné a představitelé ČMFS by měli vyvinout veškeré úsilí, aby byly známy další kluby, které jsou vyšetřovány tak, aby nový ročník 2004/2005 I. i II. ligy byl regulérní. Tím, že není známa celá pravda dochází k destabilizaci fotbalových klubů.

Michal Vejsada

předseda představenstva