Uhrin: Musíme nacvičit standardky

Někteří ho možná zatratili. Když poprvé usedl na lavičku Bohemians, tým sestoupil z první ligy. Teď je naopak oslavován. Dušan Uhrin mladší se vrátil do svého oblíbeného klubu a od svého příchodu v soutěžním utkání ještě neprohrál. Jeho série čítá zatím patnáct utkání, navíc se jeho svěřencům povedla i letní příprava. Ze třinácti utkání jen jednou soupeři podlehli a to ještě slavnému Blackburnu. "Snad nám to vydrží," řekl hned v úvodu rozhovoru pro internetové stránky.

Uhrin: Musíme nacvičit standardky

Pane Uhrine, v posledním přípravném utkání nenastoupily tradiční opory středu zálohy Szabó a Lesák. Proč?

"Jsou zranění, ale snad se dají brzy do pořádku. Lesák má zánět holeně, což si vyžádá tak týdenní léčení. Nebude hrát pohár v Českém Brodě, ale to vůbec nevadí, protože by nemohl stejně nastoupit kvůli žlutým kartám. V posledním kole v Hradci Králové dostal čtvrtou, což se převádí do nového soutěžního ročníku. Alespoň si to odstojí v poháru a pro start druhé ligy bude připraven. Szabó si ze zápasu s Blackburnem odnesl drobné šrámy, ale do soboty by měl být v pořádku."

Celou přípravu se týmu zranění vyhýbala. Nakupila se až teď na konci. Začalo to Strnadem. Má to nějakou společnou příčinu?

"Strnad by měl být brzy v pořádku. Měl jen lehce natažený sval, bylo to zřejmě z přetížení, hráli jsme hodně zápasů. Proti Příbrami se už rozcvičoval za lajnou, ale raději jsem ho tam ještě neposlal. Další zranění nejsou svalová, takže nějaký společný jmenovatel není. Ale nikdo nemá žádné dlouhodobé problémy, tudíž se dá říci, že do sezóny vstupujeme kompletní."

Je konec přípravy. Byla velmi úspěšná, nebojíte se té tradiční rovnice dobrá příprava = špatná sezóna?

"Ne, to se rozhodně nebojím. Vždyť v zimě jsme také hráli dobře v přípravě a jaro se poté povedlo. Doufám, že to bude stejné. Utkání proti Příbrami sloužilo už jen k rozehrání po krátké pauze. Teď už nás čeká jen zápas v Českém Brodě a jde se na Ústí."

Znamená to, že už máte jasno o sestavě?

"Kromě dvou otazníků mám vcelku jasno. Ale víc nepovím, hráči se to dočtou na internetu a ještě z toho budou nějaké problémy. V Českém Brodě bych chtěl postavit sestavu, která bude optimální pro ligu. Bude chybět jen Lesák."

Proti Příbrami se tým prezentoval velmi dobrou ofenzivní hrou. Co ještě chybí k Vaší spokojenosti?

"Zatím nám nejdou standardky. V minulé sezóně jsme tak dávali více než polovinu gólů a teď nic. Musíme na tom ještě zapracovat. Budeme se rohům a přímým kopům věnovat po zbytek přípravy. Odešlo deset hráčů a já musím pro ty nové najít optimální pozice při zahrávání standardních situací. Každý má jiné návyky. Není problém se zahráváním, ale s nabíháním a následným proměňováním."

Odešel kapitán Janáček. Kdo po něm převezme pásku?

"Už to asi zůstane tak, jak to bylo v přípravě. Pásku si po Janáčkově odchodu vzal Obermajer a myslím, že je to tak správné. Žádná volba nebude, zástupcem je Třasák."

Rozhovor s trenérem o sestavě, nové smlouvě, ponaučeních a pohledu na posily přineseme příští týden.