Sezóna začíná - jedeme do Českého Brodu

V sobotu v pět hodin odpoledne odstartuje pro fotbalisty Bohemians sezóna 2004/05. V 1. kole Poháru ČMFS se utkájí s Českým Brodem. Šestý celek uplynulého ročníku divize C hraje stejnou soutěž jako Dobrovice. S tímto mužstvem Bohemka v letní přípravě remizovala 0:0. Ovšem ostatní výsledky svědčí o výborné formě zelenobílých a Pražané jsou v sobotním utkání jasnými favority. Navíc trenér Dušan Uhrin prohlásil: "Proti Českému Brodu chci postavit jedenáctku, která bude základem pro začátek druhé ligy." Chybět by měl jen zraněný Lesák.

Sezóna začíná - jedeme do Českého Brodu

Dlouholetá tradice SK Český Brod sahá až do roku 1898 kdy u zrodu kopané stáli studenti Hyros, Winkler a Lukeš. Mezi slavná období klubu patřil vstup do divize roku 1948, zatímco například v letech 1952, 1956,1962, 1982  - 1990 se hrál v Brodě krajský přebor. Do divize postoupil Brod opět v roce 1990 a po dvou letech se podařilo postoupit do ČFL. V bohaté historii se objevilo hodně velkých jmen z řad trenérů  tak i ligových hráčů. Tolik představení Českého Brodu na neoficiální stránkách klubu. V posledním přípravném utkání porazil Český Brod Brandýs nad Labem 5:3, když prohrával v poločase už 0:3. O branky našeho soupeře se postarali: Szilágyi 2, Böhm, Štefančík, Vilhelm.

Sestava Českého Brodu: Votruba (46. Šilhavý) - Mrázek (60. Vastl), Pokorný, Magada, P. Bláha (46. T. Bláha) - Fikejs (46. Štefančík), Dušek, Havrda (46. Vilhelm), Böhm - Novotný (46. Žižka), Szilágyi.  Trenérem je Josef Košátko.

Novou zónovou obranu, kterou podle vyjádření kouče Košátka jeho svěřenci pečlivě procvičili, prověří nejsilnější výběr Bohemky. Uhrin nemůže počítat jen se zraněným Michalem Lesákem, který má zánět holeně. Bohemians se na první soutěžní utkání sezóny připravovali v Ďolíčku. V posledním přípravném utkání porazili béčko Příbrami 5:0.

Předpokládaná sestava Bohemians: Ilizi - Macháček, Obermajer, Vizingr, Třasák - Kulvajt, Strnad, Szabó, Gögh - Hašler, Huňa.

Fanoušci Bohemians se mohou na zápas velmi lehce dopravit. Z pražského Masarykova nádraží odjíždí vlak každou hodinu a cesta do dějiště zápasu trvá čtyřicet minut. Odjezdy vlaků: například ve14:30 nebo v 15:30. Vzdálenost Praha - Český Brod je 36 km.