Vejsada odvolán, představenstvo končí

Se stejnou pravidelností jako se mění kádr Bohemians, se střídá i vedení klubu. Ve čtvrtek 29. července byl z funkce předsedy představentsva odvolán Michal Vejsada. Zároveň s ním končí i další členové představenstva. Společnost Bohemians Football (dříve Habanera), jejíž hlavním představitelem je Tomáš Böhm (na obrázku), dosadila do vedení klubu nové lidi a v pátek by měl být zvolen i nový prezident klubu. Podle neoficiálních informací by se novým prezidentem měl stát fotbalový manažer "na volné noze" Marek Vít.

Vejsada odvolán, představenstvo končí

Akciová společnost Habanera, která se krátce po svém založení přejmenovala na Bohemians Football, vstoupila do klubu v únoru 2004. Po následném auditu se však rozhodla z klubu odejít. V tu dobu vlastnila 60,5% akcií Bohemians, ovšem Michal Vejsada (předchozí vlastník) odmítl převzít zpět akcie klubu. Od března tedy klub fungoval následovně: Michal Vejsada byl předsedou představenstva, měl své lidi i v samotném představenstvu. Spolu s ředitelem Jiřím Křížkem byl nejvyšším výkonným mužem klubu. Podle neoficiálních informací však Bohemku financemi stále držel Tomáš Böhm, ředitel vydavatelství Ringier a většinový vlastník společnosti Bohemians Football. Byl to on, kdo do klubu přivedl před pár dny sponzora - anglickou investiční společnost Montrock Limited, která se však blíže nepředstavila a její záměry jsou zatím nejasné. Do klubu by podle smlouvy měla vložit 24 miliónů korun ročně.

Společnost Bohemians Football z pozice vlastníka změnila 29. července vedení klubu. Odvolala představenstvo ve složení: předseda - Michal Vejsada, místopředseda - Petr Vejsada, člen - Štefan Ivančík. Zároveň jmenovala nové členy nejvyššího orgánu klubu: Josefa Plachého, Vladimíra Puršla a Jaroslava Kundráta. Z těchto tří jmen si fanoušci Bohemians pamatují jen Josefa Plachého, který v představenstvu již jednou zasedl jako zástupce jednoho z vlastníků Zdeňka Zlámala. Podnikatel z Moravy stále vlastní 29,5% akcií klubu a Plachý tedy bude zřejmě znovu jeho člověkem ve vedení. Tříčlenné představenstvo by mělo poprvé zasedat v pátek 30. července a jedním z bodů bude i volba prezidenta klubu. Tuto obnovenou funkci (naposledy byl prezidentem Bohemians Pavel Švarc) by podle neověřených informací měl vykonávat fotbalový manažer Marek Vít.