Posily nebudou - už je to jisté

Nikdo si to nechtěl připustit, původně se to zdálo jako formalita, o které se vlastně ani nemusíme bavit. Nakonec je to nepřekonatelný problém. Bohemians nemohou nastoupit proti Ústí nad Labem v nejsilnějším složením, protože stále nemají odblokované přestupy a do víkendu to určitě nestihnou. "K Pardubicím se přidali další a my čekáme na peníze od sponzorů. Své peníze chtějí i Teplice a Košice, celkem jde asi o osm miliónů korun," vyčíslil aktuální pohledávky Marek Vít, zástupce majitele ve vedení klubu. Sliby Tomáše Böhma z předchozích týdnů o odblokování přestupů tedy neplatí a noví hráči hrozí odchodem. "Když mě o víkendu nezaregistrují, tak si najdu něco jiného," řekl jeden z hráčů, který zatím nechtěl být jmenován.

Posily nebudou - už je to jisté

V úterý se Marek Vít vydal do Pardubic na jednání, ale neuspěl. "Předložil jsem jim nabídku, kterou nepřijali. Jel se mnou i Miloš Strachota, který se stará o areál v Nové Včelnici. Zaručil se za mě, nabízel jim soustředění v krásném prostředí, nic nepomohlo. Chtěli jsme platbu odložit o čtrnáct dní, protože nám za deset dní přijdou peníze od sponzorů, ovšem nešlo to," popisuje jednání Marek Vít. Slibovaní sponzoři jsou podle jeho slov těsně před podpisem. "Vyřešení problému s Pardubicemi by nám ovšem příliš nepomohlo. Bohemka nezaplatila po prohraných arbitrážích ani Teplicím a Košicím. Těm prvním za loňský pronájem stadiónu, Slovákům za Čontofalského," připomněl Vít dluhy z éry vládnutí Pavla Švarce. "Celková částka, kterou musíme rychle zaplatit je osm miliónů korun. Navíc nám zablokovali nejen přestupy do Bohemky, ale také z Bohemky." V sobotu proti Ústí by tak měla vyběhnout stejná sestava jako v Českém Brodě, ale bude v ní chybět Lesák, který si odpykává trest za žluté karty.

Momentální situaci dokresluje fakt, že hráči nedostali ve středu slíbené cílové prémie za uplynlou sezónu. "Jsem v klubu krátce. Prostě kluci musí pochopit, že nemůžu nejednou sehnat tolik peněz, i když na tom pořád pracuji," říká Vít a už se doslechl o náznaku protestů. "Slyšel jsem od pracovníků klubu, že když hráči nedostanou prémie, nenastoupí v Ústí. Takhle to ale nejde řešit." Internetové stránky budou celou situaci podrobně sledovat a ze čtvrtečního tréninku vám přinesou dnes odpoledne nové informace.

Atmosféra v klubu není zrovna příjemná. Při naší středeční návštěvě na stadiónu trenér Uhrin nevěděl, kdo bude moci nastoupit, letní posily přestávaly věřit v obrat. "Asi se poohlédneme jinde," řekli si mezi sebou někteří noví hráči na chodbě před tréninkem. Marek Vít však neztrácí optimismus. "Až přijdou peníze od sponzorů, tak vyřešíme nejnutnější věci. Já svoje vlastní peníze do klubu dávat nebudu. Jsem manažer, jsem tady od toho, abych do klubu přivedl sponzory. Kdybych začal Bohemce půjčovat ze svého, tak je to začátek konce. Já nejsem majitel klubu, to bych chtěl vzkázat fanouškům, " reagoval Marek Vít na některé příspěvky z Diskuzního fóra. A tak jedinou pozitivní zprávou posledních hodin je příspěvek na autobus fanoušků do Teplic. "Mluvil jsem s panem Holasem a dal jsem ze svého pět tisíc korun na autobus fanoušků na první zápas," řekl Marek Vít. Nezbývá než doufat, že kromě fanoušků dorazí do Teplic i fotbalisté...