Léto 2004: Kdo přišel a kdo odešel...

Bilance letních dochodů je vzácně vyrovnaná - deset fotbalistů přišlo, deset odešlo. Zelenobílý dres opustily opory, nově příchozí jména nemají takový zvuk, ale výsledky z přípravy napovídají, že kvalita zůstala zachována. Trenér Dušan Uhrin je spokojen. "Počítám tak s pěti novými hráči do základní sestavy. Ostatní svojí přítomností zvyšují konkurenci, která nám v minulé sezóně chyběla," podotýká kouč. Kdy ale noví hráči budou moci vyběhnout na hřiště, to je zatím ve hvězdách.

Léto 2004: Kdo přišel a kdo odešel...

PŘÍCHODY

Adrian Vizingr - ve své kariéře už okusil nejvyšší soutěž v dresu Lázní Bohdaneč. V minulé sezóně zkušený stoper pomohl Mladé Boleslavi k postupu do nejvyšší soutěže a v rámci výměny za Švejdíka putoval na hostování do Bohemians. V uplynulém ročníku druhé ligy odehrál 22 zápasů a dostal 7 žlutých karet.

Miroslav Boniatti - v sezóně 2001/02 byl nejlepším střelcem Prostějova, když dal během druholigové sezóny osm gólů. Před rokem a půl přestoupil do Mladé Boleslavi, kde však nedostával tolik příležitostí. V uplynulé sezóně si zapsal jen 10 startů a jediný gól. Použitelný je na levou zálohu nebo do útoku.

David Gögh - kdysi obrovský talent českého fotbalu. V mládežnické kategorii odešel do Bayernu Mnichov, kde se však vážně zranil a téměř dva roky nehrál. Na jaře 2002 ho koupila Mladá Boleslav, ale v poslední sezóně se představil jen ve 14 zápasech, ve kterých vstřelil 2 branky. Stejně jako Boniatti a Vizingr přichází na hostování. Jeho schopnosti nejlépe vyniknou ve středu a na levém kraji zálohy.

Tomáš Kulvajt - návrat ztraceného syna. Putoval po hostováních, až střelecky dospěl v Mladé Boleslavi. Teď se vrací do svého "rodného" Ďolíčku na přestup a přichází s vizitkou střelce. V pětadvaceti utkáních za Mladou Boleslav dal 6 gólů. Stal se z něj univerzál, trenér Uhrin ho staví od útočníka až po pravého obránce.

Pavel Macháček - odchovanec Bohemky se po angažmá na Admiře a především šestiletém působení na Střížkově vrací do vyšších soutěží a také do zelenobílého dresu. Měl by vyztužit pravou stranu - v obraně i v záloze. Ze Střížkova přichází šestadvacetiletý fotbalista na přestup.

Luboš Ilizi - po registraci by se měl stát brankářskou jedničkou. Dvaadvacetiletý gólman dlouho čekal v Trnavě na příležitost, ale za "áčko" odchytal jen 13 zápasů. Odchovanec Spartaku přišel do Bohemky na přestup.

Radek Sláma - jeho rozlet přibrzdilo zranění hned po příchodu do Slavie na jaře 2002. Předtím pravidelně hrál za Jihlavu, po zranění spíše hostuje. Byl v Blšanech a na jaře tohoto roku reprezentoval barvy Hradce Králové. Za sešívané odehrál celkem jen tři zápasy. Čtyřiadvacetiletý pravý záložník přichází do Bohemky na hostování.

Tomáš Hašler - vytáhlý útočník je mladou nadějí sešívaných. Fotbalovým fanouškům se představil svým prvním ligovým gólem v dresu Slavie na ostravských Bazalech. Je mu 22 let, přesto už má za A tým Slavie odkopáno 12 utkání. V Bohemce je na hostování.

Michal Klesa - odchovanec Bohemky si odskočil na hostování do Sibřiny, ale stále je hráčem Bohemians, proto se na něho nevztahují kárná opatření svazu vůči klubu.  Jednadvacetiletý útočník se konečně dočká pravidelných startů v elitním zelenobílém týmu.

Miodrag Gag - fotbalista ze Srbska a Černé Hory působí v českém fotbale necelý rok. V průběhu podzimu 2003 přišel do Xaverova z chorvatské Puly, ale v dresu Pražanů odehrál v uplynulé sezóně jen 5 zápasů. Rychlý ofenzivní hráč se bez problémů domluví česky.

ODCHODY

Ondřej Švejdík - v Bohemians vydržel dvě sezóny, nyní přestoupil do Mladé Boleslavi.

Aleš Bednář - do Bohemians přišel v lednu 2003, v létě po něm zatoužila Olomouc a útočník na Hanou přestoupil.

Libor Baláž - jeho čtyřleté působení v Bohemians skončilo návratem do Brna.

Libor Janáček - čytři roky byl vůdčí osobností Bohemky, nesmlouvavý kapitán se rozhodl ve svých pětatřiceti letech zkusit ještě vydělat prostředky na fotbalový důchod. Za 180 tisíc korun odešel do německého FC Oberlauszitz - Neugersdorf, který hraje čtvrtou německou ligu.

Pavel Čapek - jeho roční angažmá v Bohemce se mu příliš nepovedlo a jako volný hráč zamířil spolu s Janáčkem do FC Oberlauszitz - Neugersdorf.

Michal Václavík - skončilo mu půlroční hostování ze Slavie a zkušený gólman se přesunul do Brna.

Ivo Táborský - skončilo mu hostování ze Slavie a vrátil se do přípravy sešívaných, kde pravidelně nastupoval.

David Střihavka - skončilo mu hostování ze Sparty a vrátil se do letenského klubu.

Jiří Dozorec - hledal si angažmá za hranicemi, nakonec odešel na hostování do divizních Neratovic.

Kamil Novotný - skončilo mu hostování z Poštorné, měl přestoupit do Bohemians, ale na poslední chvíli se rozhodl pro nabídku Mostu.