Mám čtyři sponzory, říká Vít

"Poznal jsem, že ve fotbale je málo poctivců, jako jsem já," hodnotí své dosavadní působení v čele Bohemians zástupce majitele Marek Vít. Slíbil, že zaregistruje letní posily do prvního mistrovského zápasu, ale nestalo se tak. "Poté, co mně vyšli vstříc na Finančním úřadu, jsem očekával, že podobně se dohodnu i s Pardubicemi. Tam ovšem nebyla vůle k dohodě, takže jsem bohužel nemohl splnit slib." Další termín zní 20. srpna. "Mám čtyři podepsané sponzory, kteří mají dát do deseti pracovních dní osm miliónů korun. To musí stačit na odblokování přestupů," potvrzuje termín.

Mám čtyři sponzory, říká Vít

Jména nových sponzorů však šéf klubu zveřejňovat nechce. "Nebudu jim zatím dělat reklamu. Až přijdou peníze, tak se jména dozvíte," vzkazuje fanouškům. "Vzdávám se i své provize za sehnání sponzorů. Částka, kterou vloží do klubu, totiž sotva pokryje naše dluhy fotbalovým subjektům," říká Vít a dodává. "Fanoušci si myslí, že všechno závisí na dluhu Pardubicím, ale to není pravda. Pardubicím Bohemka dluží 3,8 miliónu korun. Smlouvu uzavíral pan Švarc. Čontofalskému Bohemka dluží 3,35 miliónu korun. Ve smlouvě podepsané panem Švarcem byl Čontofalskému slíbený byt nebo vyplacení hotovosti ve stanovené výši. Bývalému asistentovi Kordovi Bohemka dluží 42 tisíc korun. Teplicím za pronájem Bohemka dluží 335 tisíc korun. U této smouvy byl znovu nesmyslný úrok 1% denně. Bohemka zaplatila pronájem a tato částka to jsou už úroky. Smlouvu uzavíral pan Švarc. Celkem to dělá něco málo přes 7,5 miliónu korun. Až to Bohemka zaplatí, budou jí odblokovány přestupy. Takže to nejsou jen Pardubice, jak se často říká," vypočítává Vít všechny dluhy, které uznala Arbitrážní komise ČMFS. Navíc běží třicetidenní lhůta na vyplacení 900 tisíc korun trenérům Hruškovi a Dobiašovi. Poté by vršovický klub mohl být znovu potrestán například uzavřením přestupů nebo odečtením bodů.

Současný šéf klubu zatím nehodlá reagovat na výroky hráčů. "Nemluvil jsem s nimi, ale dneska (pondělí) mě potkali na chodbě a normálně pozdravili. Jsem zdrženlivý, už to znám. Až zjistí, že jsem do klubu sehnal peníze, ještě se přijdou omluvit. Ale, ať na mě nikdo nezkouší nějakou stávku. Všichni ví, jak dopadl Siegl s Frýdkem ve Spartě. Tady by to bylo podobné," zdůraznil Vít a poznamenal, že představenstvo klubu sestavilo dopis, kterým chce oslovit sponzory. "Zdůraznili jsme, že Bohemka je klub se stoletou historií, který právě započíná novou éru a že mají šanci podílet se na cestě vzhůru a být u toho." Tolik pondělní sdělení zástupce majitele Bohemians Marka Víta.