Co bude dál, nikdo neví

Situace okolo další existence Bohemians začíná být vážná. Probíhají jednání mezi zájemci o koupi klubu a Tomášem Böhmem, majoritním vlastníkem akcií, ale výsledky zatím chybí. Poslední jednání proběhlo v pondělí večer, dosud však neznáme bližší podrobnosti. V mužstvu vládne napětí, konec přestupního termínu se blíží a dosud nezaregistrované posily si brzy budou muset najít nového zaměstnavatele. "Atmosféra není dobrá," potvrzuje trenér Dušan Uhrin. Virtuálnímu ďolíčku se navíc podařilo získat zatím neověřené informace o nástupu šéfa klubu Marka Víta do vězení. Mělo by se tak stát 14. října 2004.

Co bude dál, nikdo neví

Tomáš Böhm, ředitel české pobočky vydavatelství Ringier, dosadil před měsícem do čela klubu fotbalového manažera Marka Víta. Ten svůj nástup pojal velkolepě. Slíbil sponzory, brazilské fotbalisty, odblokování přestupů, ale nic z toho zatím nepřišlo. "V kabině se objevil jen jednou, když se představoval a slíbil peníze," řekl internetovým stránkám jeden z hráčů Bohemky. Podle zdrojů Virtuálního ďolíčku dal Böhm plnou moc Marku Vítovi, aby spravoval 60% akcií. Udělal to i přesto, že věděl o současné situaci Víta. Marek Vít byl před dvěma lety pravomocně odsouzen podle paragrafu 250 1/3 na osm let. Laicky řečeno - půjčil si 2 400 000 korun a nevrátil je. Navíc mu přitížil trest předtím vynesený soudem v Českých Budějovicích. Podle rozsudku měl být Vítovi zabaven i Mercedes Benz. Po dvou letech strávených ve věznici ve Všehrdech Vít požádal o přesrušení trestu ze zdravotních důvodů. Musel podstoupit zákrok, který ve vězeňské nemocnici nebylo možné provést, jinak mu hrozila invalidita. Soud mu vyhověl. Od 14. června do 14. října má Vít přerušený trest, poté ho čeká dalších šest lete ve vězení. Vít se s tím nechce smířit a dovolává se spravedlnosti u Evropského soudu ve Štrasburku. Tolik informace, které získal Virtuální ďolíček.

Vlastnické poměry v Bohemians jsou teď značně neprůhledné. Jedno je jisté. Böhm může sám rozhodnout, komu akcie (pro)dá. Další otálení, už by mohlo mít tragické následky. Přestupy stále nejsou odblokovány, dluhy narůstají, hráči nedostali výplaty za poslední měsíc a blíží se splatnost další prohrané arbitráže - necelý milión pro bývalé trenéry Hrušku a Dobiaše. V průběhu tohoto týdne by měly být známy výsledky jednání o prodeji Bohemky.