Bohemka v neděli nastoupí

Fotbalisté Bohemians i přes neutěšenou situaci v klubu nastoupí v neděli dopoledne proti rezervě Sparty. "Dnes jsme s panem Böhmem předstoupili před hráče v kabině a vystvětlili jsme jim situaci. V neděli budeme hrát ještě bez posil, ale fotbalisté to snad pochopili," říká Jiří Křížek, který před nástupem Marka Víta působil v roli výkonného ředitele klubu. Křížek se zároveň ohradil proti výrokům odstupujícího prezidenta Marka Víta.<br /><br /> <i> Provoz internetových oficiálních stránek Bohemians je placen ze soukromých zdrojů fanoušků. Proto nereprezentují názory vedení klubu, ale přinášejí objektivní pohled z více stran na celou situaci. K odstoupení Marka Víta se ale už dále vracet nebudeme.</i>

Bohemka v neděli nastoupí

Jiří Křížek, který v současnosti nevykonává v klubu žádnou funkci, ale účastní se s Tomášem Böhmem jednání o další budoucnosti Bohemians, rázně odmítá fakta uvedená Markem Vítem v dopise. "Splátkový kalendář s Finančním úřadem domluvilo ještě naše vedení - pan Vejsada a já. Dluh nečiní čtrnáct miliónů, ale "jen" devět. S panem Jarolímem pan Vít žádnou dohodu neprovedl, protože již byla učiněna před jeho nástupem do funkce. S firmou Umbro jsem uzavřel novou smlouvu. Pan Vít první den přišel mezi hráče do kabiny a říkal, jak to v klubu pěkně klape. Ale to klapalo do té doby, než vstoupil do ďolíčku. Je neuvěřitelné, že během jednoho týdne dokázal zhatit práci, kterou jsme tady přes několik měsíců vykonávali," zlobí se Jiří Křížek a přidává ještě jeden pohled. "S Pardubicemi jsme byli domluveni, že nám odpustí jeden milión. Ale přišel pan Vít a všechny dohody byly fuč. Dal si se zástupci Pardubic sraz v bance, ale nedorazil, což pardubické hodně rozladilo a poté už nebyli ochotni z částky 4,2 miliónu slevit ani korunu." Křížek věří, že přestupy budou odblokovány brzy. Snad příští týden. "S právničkou pana Čontofalského jsme předběžně dohodnuti na splátce jeden milión korun z celkových tří."

V tomto týdnu opustil klub tvořivý záložník Ondřej Szabó. Do Teplic odešel za pouhý jeden milión korun. K přestupu se nechce nikdo znát, Vít však v dopise uvedl, že u jednání byl i Jiří Křížek. "Je to lež a pokud toho pan Vít nenechá budu se muset bránit jinak. U jednání jsem nebyl a ani jsem nemohl nic vyřešit. Nejsem členem současného vedení. Přestup Szaba prý vyjednali pánové Svoboda (právní zástupce minoritního akcionáře Zlámala - pozn.aut.) a Nevrlý, zástupce Teplic. U jednání byl prý i pan Švarc. Osobně jsem mu kvůli tomu volal a on mi řekl, že prý u jednání nebyl, že si s oběma pány jen přátelsky povídal." Kdo může za přestup Szaba? To nikdo neví. Zdá se, že většina lidí v klubu ani o jeho odchodu nevěděla. Jak je to možné? "Nevím, nejsem členem vedení," říká Křížek.

Fanouškům i fotbalistům nezbývá než doufat, že se vše v dobré obrátí. Příští týden je poslední možný termín. "Böhm na nás v kabině udělal dobrý dojem. Mluvil rozumně, tak snad to dobře dopadne. Omluvil se také, že do klubu dosadil Víta. Prý na něj dostal tip od kamaráda a moc ho neznal," glosoval jeden z hráčů Bohemians čtvrteční dění v kabině. Fotbalisté mají zákaz mluvit o celé situaci s médii, proto přinášíme jen krátký ohlas z hráčského tábora bez faktických informací.

FAKTA

Majitelem Bohemians je společnost Bohemians Football (dříve Habanera), v níž největší balík akcií vlastní Tomáš Böhm, ředitel vydavatelství Ringier ČR. Bohemians Football vlastní 70,5% akcií klubu. Zbývajících 29,5% má v držení podnikatel Zlámal. V jednáních ho zastupuje jeho právník Svoboda.

Bývalí členové vedení Michal Vejsada a Jiří Křížek nemají v klubu žádnou funkci.

Oficiálně v klubu není ani dřívější majitel Pavel Švarc, ale už v minulosti se spekulovalo, že podnikatel Zlámal je jen "nastrčenou figurkou" a jeho rozhodování řídí právě Švarc.

Místo prezidenta Bohemians zůstává neobsazené.