Vejsada: Bohemka ožije, až se vyčistí chlív

Během svého působení v pozici prezidenta Bohemians <b>Michal Vejsada</b> pravidelně komunikoval s fanoušky na našich stránkách prostřednictvím diskusního fóra pod nickem "kuře". Získal si tak postupně příznivce Klokanů svou upřímností a realistickým pohledem na situaci v klubu. Na rozdíl od svých předchůdců nikdy nesliboval nesplnitelné, naopak za jeho slovy byly vidět skutečné činy. Po jeho odvolání z čela klubu se Bohemka téměř definitivně zhroutila a nyní bojuje na hranici holého přežití. Vejsada však stále přispívá do diskusního fóra a informuje čtenáře o tom, co se dělo za jeho působení v klubu a naprosto konkrétně pojmenovává hříchy minulosti, které způsobily současnou kritickou situaci pacienta jménem Bohemians Praha. Protože bychom byli neradi, aby jeho informace zapadly v diskusním fóru, přetiskujeme v plném a neupraveném znění na hlavní stránku se svolením pana Vejsady jeden z jeho posledních příspěvků. <br/> <i>Zároveň upozorňujeme, že www.fc-bohemians.cz jsou nezávislé stránky provozované fanoušky z vlastních zdrojů a proto si vyhrazujeme právo zveřejňovat materiály podle vlastního uvážení. Neneseme zodpovědnost za slova vyřčená citovanými osobami. V případě zájmu o reakci na jakýkoliv článek si vyhrazujeme právo tento zpoplatnit podle stávajícího ceníku inzerce.</i>

Vejsada: Bohemka ožije, až se vyčistí chlív

Vyjádření k anketě, kdo zavinil pád Bohemky: Velice mě překvapilo, že u mého jména je č. 100. Vysvětluji si to tím, že lidi, kteří označili mně za hrobaře Bohemky, jsou lidi, kteří nesledují pravidelně tyto stránky a mé příspěvky. Žijí pouze z desinformací - typu Švarc, Vít, Vobořil, Ing. Svoboda, Hruška, Dobiáš atd. K této anketě bych připojil ještě jméno k p. Zlámalovi, Ing. Svoboda - finanční ředitel v období 8/03 - 31.12.03. P. Zlámal je pouze nastrčená figurka, a to z důvodu, že Ing. Svoboda prohlásil, abychom zapomněli na p. Zlámala, neboť akcie drží on. Za působení Ing. Svobody byla Bohemce dána poslední rána, tím, že se pouze staral o vrácení údajné osobní půjčky, kterou poskytl p. Švarcovi - již jsem to několikrát zmiňoval v předchozích příspěvcích. Tento člověk neoddlužoval Bohemku, ale nadále ji zadlužoval - např. Teplice (utkání Bohemians x Xaverov) z částky 150 tis. za pronájem hřiště je částka k dnešnímu dni 520 tis. Kč, Pardubice - brankář Raba 1,25 mil. - dnes 4,2 mil. Kč. Vyvrcholením byl prodej Szaba, který byl prodán za 1 mil. Kč, aniž by se vyřešil dluh vůči p. Szabovi a dluh Teplicím. Naskýtá se spekulace, že Szabo byl prodán za více peněz z důvodu, že u této transakce asistoval Ing Svoboda s p. Švarcem.

Jednu z příčin pádu Bohemky (fotbalu) vidím v tom, že TJ Bohemians Praha si nenechala část akcií ve fotbale tak, aby mohla mít vliv na chod klubu. Hlavní příčinu vidím ve vstupu p. Švarce, který klub poslal totálně na dno: 1 ) nechoval se jako majitel společnosti, ale jako tunelář společnosti. 2) společnost nerozvíjel, nebudoval. 3) hráče prodával pod cenou, př. Janáček se koupil z Liberce za 1,5 mil. - provize za zprostředkování 6,5 mil. - vybral si p. Švarc - je na to účetní doklad. Účast p. Kisela a p. Čontofalského na OH v Sydney - provize 2,5 mil. Kč taktéž mohu zdokladovat. 4) uzavírání smluv - smlouvy, které p. Švarc uzavíral, jak u hráčů, tak i ostatní, byly uzavírány v neprospěch společnosti, př. smluvní pokuty 1% denně z dlužné částky. Můžeme si to vysvětlovat takto - buď je p. Švarc nesvéprávná osoba, nebo se domluvil s druhou stranou, že mu část smluvní pokuty vrátí. Přikláním se k druhé variantě.

Další harpunu dostala Bohemka, když p. Švarc předal akcie p. Zlámalovi, resp. Ing. Svobodovi. Již několikrát jsem v příspěvcích sdělil, proč p. Švarc předal akcie p. Zlámalovi. Ing. Svoboda si vzal Bohemku jako zástavu, klub po stránce ekonomické neřídil a čekal na den D, kdy si bude moci srovnat svůj dluh - prodej hráče Rajnocha do Synotu - již jsem uváděl dříve. Dne 6.1.2004 na Valné hromadě, které jsem nebyl účastníkem bylo rozhodnuto dát Bohemku do konkurzu do 10 dnů. Toto jsem se však dozvěděl po 14 dnech, kdy mi byly předány zápisy z Valných hromad. Zjistil jsem, že byl na mně udělán podvod, protože jsem ihned dal do Bohemky 1,1 mil. Kč a tuto částku si okamžitě vybral Ing. Svoboda s p. Švarcem. Do konkurzu jsem Bohemku nedal i přesto, že jsem byl silně tlačen Ing. Svobodou (Zlámalem) a p. Kavalírkem, z důvodu, že mně nebylo předáno účetnictví za r. 2003 a ani nebylo uzavřené. Nebyl také vypracován audit za r. 2003. Když jsem předával akcie společnosti AAA Auto a p. Böhmovi, myslel jsem si a všechno tomu nasvědčovalo, že by to mohli být právě oni, kdo bude schopen Bohemku, jak mediálně očistit, tak i vyvést Bohemku z ekonomické krize. Bohužel společnost AAA Auto okamžitě odstoupila, když si provedla audit a zjistila, že účetnictví za r. 2003 není průkazné a hraničí s trestnou činností. Böhm zůstal a po vypršení mé smlouvy, do 30.6. jsem byl pověřen řízením Bohemky, si do čela FC Bohemians dosadil p. Víta, který má v současné době přerušený výkon trestu. Jeho vstupem do Bohemky padly veškeré domluvy s věřiteli.

Závěrem bych chtěl říci, že jsme s p. Křížkem klub stabilizovali, jak po stránce sportovní, tak i po stránce ekonomické. Obměnili jsme hráčský kádr a nebojím se říci, že bychom druhou ligou prolétli do I. ligy. Naše působení nebudu hodnotit, ale jak sportovní výsledky tak i ekonomické výsledky hovoří jasně, kdo Bohemce pomohl a kdo ji likvidoval. Upozorňuji znovu, že kdo Bohemce pomohl ten může v klidu spát, a ten kdo jí uškodil ať nespí. V současné době je podáno a již šetřeno 7 trestních oznámení: 1) smlouva Čontofalský - 3 mil., 2) prodej Rajnocha do Synotu, 3) uzavřená smlouva o reklamě na stadionu FC BOhemians Praha v neprospěch klubu za 1 mil. Kč (Švarc - Kavalírek), 4) p. Hruška - dodatek ke smlouvě, 5) p. Dobiáš - dodatek ke smlouvě, 6) smlouva SVOT - klub poškozen cca o 2 mil. Kč, 7) uzavřená smlouva Pardubice - spol. poškozena cca o 3 mil. Kč. Dále upozorňuji, že je připraveno dalších 6 trestních oznámení. Bohemka se očistí a znovu začne žít, až se vyčistí tento chlív a to se nestane tak, že někdo přijde a zaplatí všechny dluhy, ale tím že budou pojmenovány a stíhány osoby, které jsou za vše zodpovědné.

PROTOŽE MÁM DALŠÍ PODKLADY, KTERÉ NELZE UVÁDĚT TOUTO CESTOU, NAVRHUJI VÁM SCHUZKU, NA KTERÉ MOHU VEŠKERÉ TYTO PODKLADY ZDOKLADOVAT A PODROBNĚ VYSVĚTLIT. V PŘÍPADĚ ZÁJMU JSEM OCHOTEN VÁM VŠE VYSVĚTLIT.

S p. Křížkem chceme navrhnout, v případě, že se nám podaří, že budeme vlastnit 100% akcií Bohemky, že budou vydané obligace a peníze utržené z prodeje těchto obligací by šly výhradně na srovnání dluhů, ale s tím, že kdo peníze z Bohemky ukrad´ je do Bohemky vrátí. Nedopustím, aby si někdo myslel, že za někj zaplatíme dluhy.

Dotaz konkurz - případný konkurz pro Bohemku nic neřeší, neboť dluhy se převážně týkají klubů a hráčů a tyto dluhy by přešly i na nového vlastníka - předpisy ČMFS. Odskákaly by to firmy, které s Bohemkou spolupracovaly a Bohemka z toho profitovala, což by bylo nefér.

M. Vejsada

----

Pokud by fanoušci měli zájem využít nabídky Michala Vejsady a chtěli by s ním zorganizovat schůzku, mohou se mezi sebou domluvit prostřednictvím diskusního fóra. Michal Vejsada telefonicky potvrdil, že by tuto schůzku rád absolvoval a v případě zájmu svá slova doložil všemi dostupnými podklady. Telefon na pana Vejsadu máme v redakci.

Redakce