Začal školní rok - další problém

Na středečním tréninku fotbalistů Bohemians se ve vršovickém Ďolíčku poprvé objevilo osm nových tváří. Dva dorostenci ze Slavie, dva dorostenci Bohemians a čtyři navrátilci z hostování - to jsou fotbalisté, které může trenér Dušan Uhrin mladší využít v podzimní části druhé ligy. Na dopoledním tréninku vládla dobrá nálada. Hráči už jsou smířeni s osudem. "Víme, že s posilami už nemůžeme počítat. Víme, na čem jsme," říkal kapitán Miroslav Obermajer, když přicházel po tréninku do kabiny. To ještě netušil, že na Bohemce praskla voda, přesněji řečeno jeden z bojlerů. Voda kapala ze stropů. "Konečně prší prachy," vykřikl nadšeně gólman Štěpán Kolář.

Začal školní rok - další problém

Hráči se trousili do kabiny po hodinovém tréninku. Čekal je krátký oběd a nástup na druhou fázi. V organizaci přípravy se nic nemění, Uhrin ordinuje normální tréninkové dávky bez ohledu na situaci v klubu. Jen má problém s křestními jmény hráčů. "Pořád se mi to plete," směje se kouč. Kádr se mu mění každý den před očima, letní posily odcházejí, tým je ale potřeba doplnit. Proto je Uhrin rád za výpomoc ze slávistického dorostu, ještě se jedná s mládežníky ze Sparty. Ovšem začátek školního roku trochu komplikuje přípravu na zápasy. "Musíme přizpůsobit tréninky školám. Asi budeme trénovat více dopoledne, aby to kluci stíhali. Budu se muset vypravit i za řediteli do škol, potřebujeme udělat pro kluky individuální plány," přibližuje trenér takřka rodinné starosti.

Všichni věří, že se vše v dobré obrátí. Gólmana Pavla Rabu moc mrzel inkasovaný gól proti Žižkovu. "Podělal jsem to. Mohli jsme uhrát bod, kluci dřeli, až mě překvapili, že jsme je s takovým týmem měli na lopatě. Chtělo to déle udržet vedení. A já pak dostal ten hloupý gól," sypal si zkušený brankář popel na hlavu. Chyba ho bude stát místo v sestavě, v Jihlavě asi dostane šanci mladý Štěpán Kolář. Proti Viktorce chyběl v obraně kapitán Miroslav Obermajer, ale naštěstí se nic vážného neděje. Fanoušci Bohemians už předpovídali další odchod zkušeného hráče. "Bolela mě záda. Dostával jsem injekce, chtěl jsem hrát, ale nešlo to," zdůvodňoval Obermajer svoji nedělní absenci. V Jihlavě bude v neděli v 17 hodin připraven nastoupit.

Uhrinovi bude s největší pravděpodobností chybět útočník Daniel Huňa, který zatím odstál polovinu ze čtyřzápasového trestu. Sekretář Radek Chadima napsal podařené slohové cvičení pod názvem "Žádost o prominutí trestu", teď v Ďolíčku jen doufají, že Disciplinární komise umaže Huňovi zbývající dva zápasy. Zároveň se bude ve čtvrtek rozhodovat o případu Tomáše Strnada, ten byl vyloučen za úmyslné hraní rukou.

31. srpna skončil přestupní termín, to znamená že fotbalový svaz již nebude registrovat profesionální smlouvy. Hráči tedy mohou přicházet a odcházet, ale jen jako amatéři, tedy bez smlouvy. Bohemka má navíc stále zablokované přestupy, což znamená další omezení. Klub mohou posílit jen hráči mladší osmnácti let, na které se nevztahuje kárné opatření svazu. Bohemka proto rozšířila kádr především o dorostence. Ti přišli na hostování.

PŘIŠLI: Zdeněk Vaňous (18 let, z dorostu Bohemians), Jaroslav Žáček (18 let, z dorostu Bohemians), Martin Kubec (17 let, z dorostu Slavie), Karel Zelinka (17 let, z dorostu Slavie), Ladislav Prošek (návrat z hostování v Čáslavi), Miroslav Podrazký (návrat z hostování v Čáslavi), Tomáš Zahradník (návrat z hostování ve Viktorii Žižkov).

KAM ODEŠLY "LETNÍ POSILY": Luboš Ilizi (Trnava), Tomáš Hašler (Kladno), Adrian Vizingr (Pardubice), Tomáš Kulvajt (Pardubice), David Gögh (Čáslav), Miroslav Bonniati (Čáslav), Pavel Macháček (Pardubice), Miodrag Gag (Xaverov), Radek Sláma (Slavia B).