Böhm už vlastní 100 procent akcií klubu

Důležitý krok ke stabilitě klubu byl, zdá se, učiněn. Tomáš Böhm získal od podnikatele Zlámala 29,5% z celkového balíku akcií, a stal se tak jediným akcionářem Bohemians. Internetovým stránkám klubu to potvrdil Jiří Křížek, bývalý výkonný ředitel klubu. Všechny akcie klubu nevlastnil za svého působení ani tehdejší neomezený vládce Vršovic Pavel Švarc.

Böhm už vlastní 100  procent akcií klubu

"Pan Böhm vyvíjí maximální snahu. Chce zachránit Bohemku," řekl Křížek, který se stále angažuje v dění okolo vršovického klubu. Spory o akcie byly základem současného neutěšeného stavu v Bohemians, majetkové vyjasnění by mělo být prvním krokem k nápravě. "Další budou následovat. Pan Böhm se vrátí v úterý večer ze zahraničí a poté zasedneme za společný stůl," dodal Křížek po zápase s Jihlavou a usedl do auta společně s bývalým šéfem představenstva Michalem Vejsadou. Křížek by se měl s Böhmem sejít hned ve středu a cílem jejich setkání bude najít společnou řeč v otázce dalšího vývoje Bohemians. Bude se jednat o předání akcií i novém strategickém partnerovi. Prvotním cílem je zabránit konkurzu a hned poté odblokovat přestupy. "To první se snad už povedlo, o to druhé se snažíme," vyjádřil se Jiří Křížek k nejpalčivějšímu problému současné Bohemky. Žádná konkrétní data nepadla. Už se nemluví o "příštích týdnech", ale uvažuje se spíše v horizontu měsíců.  

Současná situace nenabádá k velkému optimismu, ale zároveň odpadl strašák zániku klubu. Všichni věří, že během podzimu se dá situace do pořádku. "Pan Křížek nám slíbil, že na podzim budeme dostávat výplaty a plní to. Musíme bojovat, ale nikdo neví, co bude," řekl jeden ze zkušenějších hráčů Michal Lesák. Bohemka je zatím po pěti kolech na posledním místě druholigové tabulky s dvoubodovou ztrátou na čtrnácté Kunovice. Kádr v letní přestávce nemohl být posílen, jelikož vedení Bohemians nazaplatilo dlužné částky určené Arbitrážní komisí fotbalového svazu.

Nezaplacené arbitráže: 4,2 miliónu Pardubice (za brankáře Rabu + úroky), 350 tisíc Teplice (úroky za pronájem stadiónu), 3 milióny Čontofalský (dle smlouvy mu náleží byt nebo tato částka), 900 tisíc Hruška + Dobiaš (odstupné bývalých trenérů)

Bývalý akcionáři: 70,5 % Bohemians Football; 29,5 % Zdeněk Zlámal (často zastupovaný Stanislavem Svobodou)

Současný akcionář: 100 % Bohemians Football (majoritním vlastníkem této akciové společnosti je Tomáš Böhm)