Teď už musíme vyhrát, říká Uhrin

Končí doba hájení, přichází zápas, ve kterém by i oslabená sestava Bohemians měla uspět. Klokani jsou po pěti zápasech na posledním místě druhé ligy s dvoubodovou ztrátou na čtrnácté Kunovice. Utkání proti Brnu B se bude hrát v Ďolíčku, což by mělo pomoci domácím hráčům. Přijde více diváků, mohou hrát na hřišti, na kterém celý týden trénují. Důležitý zápas začíná v neděli v 17 hodin.

Teď už musíme vyhrát, říká Uhrin

Sestava Bohemians se pomalu plní osvědčenými jmény. Jednozápasový trest za červenou kartu si odpykal Tomáš Strnad a vrací se do základu. Naopak Daniel Huňa musí ještě jedno utkání vydržet, jeho trest vyprší až po střetnutí s Brnem. Trenér Dušan Uhrin navíc nemůže počítat s gólmanem Pavlem Rabou, který je v nemocnici. Lékaři mu v pátek odstranili krevní sraženinu ze stehenní svalu a brankář Bohemians si v nemocnici ještě pár dní poleží. Na lavičce tak bude Kolářovi krýt záda sedmnáctiletý dorostenec Rodinger. "To je první klíčový zápas v boji o záchranu. Doma musíme takové zápasy vyhrávat," tvrdí trenér Uhrin. Do sestavy zřejmě nasadí dva dorostence. Je otázkou, zda dá přednost Vaňusovi nebo Žáčkovi. V případě, že by postavil Žáčka, tak rozbourá zkušenou obrannou čtveřici, v případě nasazení Vaňouse přijde o dva výborné středové záložníky vedle sebe - Lesáka a Strnada.

Fanoušci snad překonají rekord v domácí návštěvnosti. Na Bohemku jich přišlo zatím nejvíce v utkání proti Mostu, tisíc diváků. Na zápas s Brnem B bude jednotné vstupné 50 korun a v provozu budou obě přeživší tribuny - hlavní k sezení a pod hodinami k stání.

Předpokládaná sestava Bohemians: Kolář - Matuszny, Strnad, Obermajer, Třasák - Hanus, Vaňous, Lesák, Janák - Klesa, Zelinka