Opustí dnes Böhm Bohemku?

Bývalý majitel Bohemians Michal Vejsada hned v úvodu čtvrtečního setkání s fanoušky prohlásil: "V pátek se dozvíme, zda přiletí Santa Claus nebo šéf klubu Tomáš Böhm předá akcie panu Křížkovi. Santa Klausem by musel být sponzor, který přinese třicet miliónů korun," nastínil Vejsada dvě možnosti vývoje. Čtyři desítky fanoušků a jeden pes pozorně naslouchali slovům bývalého klubového bosse téměř tři hodiny. Vejsada ukazoval nevýhodné smlouvy z minulosti, vysvětloval kroky za svého působení a odhadoval budoucnost zelenobílých.

Opustí dnes Böhm Bohemku?

Na setkání se vyplatilo přijít. Ve skze přátelská debata obsahovala spoustu zajímavých informací. Některé z nich raději ani nebudeme vynášet z vršovické tribuny a ponecháme je jako odměnu za účast na čtvrtečním sezení. Zaplněná tisková místnost slyšela vzpomínky na Vlastimila Petrželu, viděla podivné smlouvy, které podepisoval někdejší šéf Pavel Švarc, zájemci si mohli prohlédnout i tolik diskutované dodatky ke smlouvám trenérů Hrušky a Dobiaše. "Účelem tohoto setkání není nikoho pomlouvat, ale ukázat vám fakta, se kterými jsem se ve své funkci setkal a potýkal," řekl na úvod Vejsada. Svého slibu se po většinu času držel, často se probíral stohy papírů, aby našel smlouvu či fakturu, o které právě hovořil. Jen při otázce mládeže se pustil do vlastních úvah a vyložil své představy o fungování mládežnických týmů. Z jeho slov byla cítit napjatá atmosféra mezi dospělou Bohemkou a zelenobílou mládeží.

Aktuální dění má podle Vejsady dvě možná vyústění. Tomáš Böhm, současný vlastník sta procent akcií, přivede sponzora, který potáhne klub dále. Pokud se tak nestane, je skupina okolo Jiřího Křížka připravena převzít klub se všemi závazky a pracovat na finanční stabilitě. "Jedna z představ je, že akcie dme k dispozici několika silným partnerům a ti se podělí o financování a řízení klubu," představuje Vejsada vizi. Rozhodnutí Böhma má přijít dnes po druhé hodině. Fotbalisté Bohemians dnes zároveň čekají výplaty za srpen.

CO TAKÉ ŘEKL VEJSADA...

"Prioritou je odblokování přestupů. Do 6. října běží termín pro přestupy amatérů a my bychom chtěli zaregistrovat některé hráče jako amatéry a v zimě s nimi podepíšeme profesionální smlouvu. Takhle třeba čeká gólman Ilizi."

"Podal jsem žalobu na pana Švarce kvůli špatnému hospodaření v klubu."

"Současný dluh Bohemky se pohybuje okolo 33 miliónů korun."

"Šéf mládeže Petr Svoboda dostal výpověď a na konci září musí předat agendu. Máme připravené své lidi, kteří se mládeže ujmou."

"Mládež by měla fungovat třeba jako v Ajaxu. Musí být provázanost i mezi trenéry. V áčku by pak mělo nastupovat třeba devět odchovanců a dva koupení hotoví hráči."

"Myslím si, že zakládat "B tým" je pro nás zbytečný přepych. Preferuji dohodu s nějakým týmem, třeba s Xaverovem. Plnil by roli jakési farmy."

"Letos je cílem záchrana a v příští sezóně už musíme postoupit."

"Praha 10 prý drží 51% ve společnosti Bohemians Real a vyhlašuje, že v listopadu se začne v Ďolíčku s přestavbou. Údajně je na to vyčleněna jedna miliarda."