Vyhráli jsme díky divákům, říká Uhrin

"To, co předvedli naši fanoušci v závěru, bylo fantastické. Doslova nás dotlačili k vítězství. Je to jejich výhra a děkujeme jim za podporu," začal trenér Dušan Uhrin své hodnocení na tiskové konferenci. Pět stovek fanoušků dokázalo v posledních minutách vytvořit vynikající kulisu. Fandila tribuna, fandil kotel pod hodinami. "Bylo to vítězství vůle," přidal Uhrin další důvod, proč se skóre převrátilo na stranu zelenobílých.

Vyhráli jsme díky divákům, říká Uhrin

Série chyb zapříčinila první inkasovaný gól. Uhrin se proto hodně zlobil. "Při taktickém plánu jsem upozorňoval na jejich krajního záložníka, který pak zůstane sám před brankou a skóruje. Byla to chyba Podrazkého, který se někde zapomněl," popisoval Uhrin situaci při prvním gólu, který měl vliv na celý první poločas. "Byl to gól hned z první akce zápasu. To muselo náš mladý tým poznamenat. První půle byla nervózní se spoustou nepřesností. Hlavně středová řada často chybovala při rozehrávce, proto měl soupeř více míč na kopačkách," přiznal Uhrin převahu soupeře. Kladenský kouč Miroslav Koubek nebyl spokojen s finální fází hry svého týmu. "My jsme měli tlak, hráli jsme víc, ale kde byly šance? Je pravda, že Bohemka má výbornou obranu, viděl jsem to už v minulém zápase s Brnem. Prostě jsme měli být odvážnější," ohlédl se Koubek za právě skončeným utkáním.

Koubek zvýšil hlas při hodnocení závěru utkání. "Byly to hrubé individuální chyby hráčů, kteří pravidelně nenastupují. Zbytečně kličkovali uprostřed hřiště, přišla ztráta a pak i gól," nejmenoval Koubek konkrétní viníky, ale pozorný divák věděl, že naráží na bývalého hráče Bohemians Marcela Meleckého, který chyboval ve středu hřiště. "Z našich taktických chyb vznikl tlak Bohemky v závěru utkání," doplnil trenér hostí. V posledních zápasech to nebývalo tradicí. Mladým fotbalistům v zeleném většinou docházel dech dvacet minut před koncem a Klokani udržovali výsledek. Tentokrát přišlo toužebně očekávané obléhání kladenské branky. "Přišli k nám kluci, kteří neměli zkušenost s dospělým fotbalem a nebo pravidelně nenastupovali ani v nižších soutěžích. Teď se projevuje tvrdší příprava z posledních týdnů. Trénujeme opravdu nadměrně, ještě nikdy jsem nevedl tak náročné tréninky," přibližuje Uhrin možnou příčinu fyzického zlepšení.