Jedno je jisté: Strnad bude hrát stopera

Trenér Dušan Uhrin mladší má před sobotním odjezdem do Kroměříže pěkně zamotanou hlavu. Lesák a Obermajer, dvě osobnosti týmu, budou kvůli karetnímu trestu chybět a trenér stále neví, jak poskládá oslabenou sestavu. "Strnad se stáhne na stopera vedle Matuszného, to je jisté. Do zálohy je ještě několik variant. Vypadá to, že budeme hrát se třemi útočníky," řekl Uhrin ve čtvrtek večer.

Jedno je jisté: Strnad bude hrát stopera

Štěstí v neštěstí měl Michal Lesák. Sice dostal žlutou kartu, alespoň si však odsedí trest v době, kdy je zraněný. "Lesák si ze zápasu s Kladnem odnesl naražené koleno a celý týden netrénoval, takže by stejně nemohl hrát," vysvětlil Uhrin. Ostatní hráči jsou v pořádku, a tak kouč může vybírat ze širokého zástupu záložníků a útočníků. "Všichni jsou ale vzrůstem malí. Musíme se připravit na to, že fotbalisté Kroměříže budou mít výškovou převahu, to znamená nebezpečné standardky. Bránění přímých a rohových kopů jsme proto speciálně trénovali," přiblížil Uhrin program týmu v posledních dnech. V pátek ještě Bohemku čeká předzápasový trénink a v sobotu ráno odjezd na Moravu.

Od Klokanů se v Kroměříži nedají čekat žádné útočné manévry, přestože trenér Uhrin pošle do hry tři útočníky. "Stav kádru je takový, že se této variantě zřejmě nevyhnu. Jeden z útočníků bude hrát na kraji nebo ve středu zálohy. Budeme však vycházet ze zajištěné obrany. V Kroměříži bude základem nula na kontě inkasovaných branek, tomu vše podřídíme," zdůraznil Uhrin.

Bude to první zápas po definitivní změně majitele. Hráči sice ještě nedostali celé srpnové výplaty, ale nálada v týmu se nepatrně zlepšila. "Když to srovnám s tím, jak jsme jeli do Olomouce, tak je to výrazné zlepšení psychiky. Před čtrnácti dny hráči nevěděli, co s nimi bude, kdo jim dá peníze a troufám si tvrdit, že kdyby kluci měli jistotu a dostali peníze, tak jsme v Olomouci neprohráli," dodal Uhrin.

Předpokládaná sestava Bohemians: Kolář - Žáček, Matuszny, Strnad, Třasák - Klesa, Hanus, Kubec, Podrazský - Huňa, Vyskočil.