Rozhodčí nás zařízli, čertil se Uhrin

Kroměříž se stává postrachem druhé ligy a černou můrou trenérů. Se zlobou v hlase před časem odjížděl z hanáckého stadiónu trenér Kladna Miroslav Koubek, protože rozhodčí Gallo proti jeho týmu nařídil penaltu a v závěru obracel fauly. "Jsou chycený! Šmejdi černý! Nic se nezměnilo, všechno jede dál!" Kultivovaněji reagoval po utkání trenér Bohemians Dušan Uhrin mladší. "Sudí nás poškodil. Druhá penalta nebyla," začal rozhořčeně hodnocení utkání.

Rozhodčí nás zařízli, čertil se Uhrin

Trenérovi se nelíbila hlavně situace na konci prvního poločasu, kdy Hlavňovský záhadně upadl na hranici velkého vápna. "To jsem ještě v životě neviděl. Nikdo nevěděl, proč to odpískal," divil se Uhrin ještě půl hodiny po utkání. Kroměříž měla převahu, minimálně bod si zasloužila, ale podle kouče toho dosáhla neregulérním způsobem. "Ve druhém poločase měli tlak, to je jasná věc. My jsme bránili. Oni nakopávali míče, což bylo naše štěstí. Nic nevymýšleli a až na dvě šance jsme je před branku nepustili. Kdybychom měli více hráčů do útoku, tak jsme tady museli vyhrát," uvažoval trenér. Bohemka vůbec nevyužila otevřené obrany domácích a nehrozila z rychlých protiútoků. "Kluci už ve druhé půli neměli sílu, což se projevilo právě při zakládání brejků. Nikdo neběhal dopředu. Vyskočil třeba končil totálně vyčerpaný," hodnotil Uhrin ofenzívu týmu.

Časy se mění, bod z Kroměříže je pro Bohemku velký úspěch, protože se soupeřem udržela krok v tabulce. Přesto byl Uhrin po utkání hodně naštvaný. "Mohli být i tři body. Jsem rozladěn z výkonu rozhodčího. Třeba Nehoda, každá jeho hlavička je faul. Chodí do soubojů rukama. Rozhodčímu to nevadilo, na druhé straně to ale nám pískal." Pražané na konci přežili i velký nápor Kroměříže, který s blížícím se závěrem sílil. V těchto okamžicích byla vpředu znát absence zkušeného hráče, který by podržel míč. Mladíci často zkoušeli neúspěšně projít v souboji jeden na jednoho a ztráceli míče ještě na vlastní polovině. Neměli raději volit odkopy na polovinu soupeře? "Ne. Nebudu jim vytýkat, že se snažili prosadit kličkou. Jsou mladí, musejí to zkoušet. Příště se jim to třeba podaří a budou si více věřit. Nechci je vést už mladého věku k tomu, aby jen bezhlavě odkopávali. Chci, aby hráli jednoduše, to ano. Ale zároveň musí hrát fotbal," vysvětlil Uhrin.