Vyhrála Bohemka gólem z ofsajdu?

Zatímco po minulém zápase v Kroměříži si trenér Bohemians Dušan Uhrin stěžoval na výkon rozhodčích, tentokrát se do mužů v černém pustil trenér Kunovic Lubomír Blaha. "Byl to čtyřmetrový ofsajd. Hlavní pískal dobře, ale asistent Kumstát si na nás asi vybíjel zlost. V minulé sezóně v Jihlavě nás totiž pořádně poškodil a poté dostal padesát tisíc pokutu, navíc nemohl dlouho pískat," hřímal Blaha. "Video nic neprokázalo," sdělil sekretář Bohemians Radek Chadima poté, co společně s rozhodčími a delegátem shlédli videozáznam.

Vyhrála Bohemka gólem z ofsajdu?

Celá akce se seběhla ve 26.minutě. Třasák zahrával přímý kop na polovině soupeře, jeho míč doletěl na vápno, hosté hlavičkou odvrátili, ale obránce Bohemians Žáček nasměroval míč znovu za obranu Kunovic. Na vápně zůstal Lesák, otočil se a po chvíli zakončil. Byl Lesák v ofsajdu nebo ne? To byla otázka, na kterou hledali odpověď všichni. Sám střelec nevnesl do případu příliš světla. "Nevím, zda jsem byl v ofsajdu. Díval jsem se na míč a po asistentovi jsem kouknul, až když jsem šel na branku. Nemával, tak jsem zakončil," popisoval Lesák gólovou situaci. Jeho trefa znamenala výhru Bohemians a Lesák se zároveň s dvěma góly posunul do čela tabulky střelců vršovického týmu. "Po přímých kopech většinou zůstávám s posledními obránci soupeře. Je to i trochu mojí povahou. Jsem líný se vracet, a tak čekám, jestli se náhodou míč neodrazí zpátky a teď to vyšlo," smál se střelec, kterému ale radost kalila ztráta naušnice. "Někde v šatně mi asi vypadla. Je to těžce vykoupený gól."

Svojí trefou rozzuřil kunovické fotbalisty. Ti se na asistenta rozhodčího Kumstáta vrhli hned na hřišti, hlavní sudí Jahoda ho bránil vlastním tělem. Své si k tomu po zápase řekl i kunovický trenér Blaha. "I delegát uznal, že to byl ofsajd. Z tribuny to muselo být jasně vidět. Fakt to nechápu. Samozřejmě podáme protest," hřímal Blaha. "Já to ze své pozice nemohl vidět," odpověděl stroze trenér Bohemians Dušan Uhrin. Delegát Pavel Drahoš ještě půl hodiny po utkání zkoumal s rozhodčími videozáznam z utkání. Každý klub je totiž povinen natáčet utkání, byť jen na amatérskou kameru. "Byl jsem u sledování videa. Z pohledu kamery to byl ofsajd, ale v záběru bohužel nebyl dlouhovlasý hráč s číslem sedm (Bábiček). Všichni vyběhli a on tam pravděpodobně zůstal, ale to nejde na závěru prokázat," přibližoval sekretář Chadima dojmy ze sledování videozáznamu.

 Delegát Pavel Drahoš ohodnotil výkon hlavního rozhodčího Jahody šest a půl bodem na desetistupňové škále. Asistent Kumstát dostal tři a půl bodu z pěti možných, druhý asistent Racek obdržel čtyřku.