Už aby byl konec, modlili se hráči i diváci

Po výborné první půli přišel zvrat ve vývoji hry a zápas dohrávala Bohemka v křeči a pod velkým tlakem Kunovic. Změna přišla hned po přestávce, už dlouho se Klokani neocitli v Ďolíčku v takové defenzívě. "Dvacet minut na začátku druhé půle bylo hrozných. Jen jsem se díval na hodiny a ten čas vůbec neubíhal. Nevěděli jsme, jak se z toho tlaku vymanit," popsal pocity hráčů přímo na hřišti defenzivní záložník Tomáš Strnad.

Už aby byl konec, modlili se hráči i diváci

V prvním poločase Bohemka svého soupeře jasně přehrávala. Z křídel přicházely často centry především od Lesáka, gólman Kolář nemusel řešit jedinou složitou situaci. "Mohli jsme do přestávky vést tři nula a bylo hotovo. Místo toho jsme šli do kabin jen s jednogólovým náskokem. Ale nedal jsem pokyn, aby se mužstvo stáhlo a bránilo. Bohužel se tak stalo," hodnotil Uhrin přechod mezi první a druhou půlí. "My jsme první půli prospali. Po přestávce jsme zlepšili agresivitu a pohyb bez míče. To byly hlavní důvody našeho tlaku. Bohemka se navíc bála o výsledek, což nám ulehčilo situaci," přidal svůj pohled trenér Kunovic Lubomír Blaha a v rozčilení z prohry ještě dodal. "Uhrin za mnou po utkání ani nepřišel, aby mi podal ruku. Je mladý, a už tak arogantní. Ostatně je to ukázka, jak současná Bohemka vypadá." Kouč Uhrin na reagoval. "Já vůbec nevím, jak jejich trenér vypadá."

Uhrin se ale dále zaobíral výpadkem ve druhé půli. "Naši hru hodně táhl Lesák a po přestávce se na něm projevila tréninková absence z posledních dvou týdnů. Během čtrnácti dní absolvoval kvůli zranění jen pět tréninků a v závěru na tom asi nebyl fyzicky nejlépe. Naše útoky pak neměl kdo zakládat," přemýšlel Uhrin o příčinách trápení. "Cítil jsem, že mám handicap, podřídil jsem se taktice. Ve druhé půli šlo především o obranu, a tak jsem se příliš nevytahoval. Už víme, že když to na Bohemce někdo zavře, tak se strašně těžko dává gól," doplnil trenéra Michal Lesák, nejlepší hráč v zeleném dresu a střelec jediné branky utkání.

Kouč Uhrin viděl ještě další příčiny ustrašeného závěru. "Kunovice kopaly hodně standardek, což jsme si z části zavinili sami častými fauly. Rozhodčí pískal úplně všechno. Byl to podobný zápas, jaký jsme odehráli na jaře v Kunovicích. Třasák dal brzy gól a poté jsme se už jen bránili." Jeden z nejvyšších fotbalistů Bohemians Tomáš Strnad potvrdil, že centry do vápna byly velmi nebezpečné. "V útoku měli urostlé hráče, kteří vyhrávali hlavičkové souboje. My jsme míč odkopli, ale brzy se vrátil. Nedovedli jsme ho podržet na jejich polovině, ale kluci to měli v útoku těžké a odvedli velký kus práce," řekl Strnad. Bohemka tak se štěstím dokráčela pro třetí vítězství ve vršovickém Ďolíčku.