Hradec, to je třída, varuje Uhrin

"Je to zatím nejlepší soupeř, se kterým jsme letos hráli," říká o Hradci Králové trenér Bohemians Dušan Uhrin mladší. Klokani mají na sobotu naplánován předzápasový trénink a v neděli po poledni odjíždějí na východ Čech, kde je čeká zkušené mužstvo s výborným útokem. "Jejich zkušenost může být proti našim mladíkům výhodou, ale nechci předbíhat," dodává Uhrin. Zápas začíná v Hradci Králové neděli v 19 hodin a na internetových stránkách Bohemians ho můžete sledovat v přímém přenosu.

Hradec, to je třída, varuje Uhrin

Všichni Uhrinovi svěřenci jsou v pořádku a připraveni nastoupit. V pátek byl termín zářijové výplaty, ale vedení už předem hráče upozornilo, že se mzda za devátý měsíc v roce opozdí. Uhrin se plně věnoval soupeři a navštívil i pondělní pohárové utkání Votroků se Zlínem. "Ve druhém poločase byl Hradec jasně lepší. Sice prohrál 0:2, ale zasloužil si minimálně remízu," hodnotil Uhrin vystoupení našeho nedělního soupeře. "Pro Hradec může být výhodou specifické domácí prostředí, ovšem slyšel jsem, že se na východ Čech chystá hodně našich fanoušků, takže o atmosféru strach nemám."

V černobílém dresu nastupuje hodně zkušených hráčů, mezi nimi i bývalý klokan Roman Jůn. "Hradec útočí výborně do otevřené obrany. Proto musíme hrát zodpvědně vzadu a hlídat jejich standardky," přibližuje Uhrin taktiku. V týdnu dostali hráči pořádně do těla. Většina z nich byla překvapena fyzickou náročností pondělního tréninku, což se mohlo projevit i na výkonu některých fotbalistů v úterní přípravě s Příbramí (1:1). Zvláštní motivaci bude mít na východě Čech Michal Lesák, který za Hradec odehrál většinu ze své stovky prvoligových zápasů.

Předpokládaná sestava Bohemians: Kolář - Žáček, Obermajer, Matuszny, Třasák - Podrazký, Strnad, Lesák, Klesa - Huňa, Vyskočil.