Šimurka: Porazit Bohemku byla povinnost

"Nechci se nějak dotknout jména Bohemky, ale vítězství pro nás bylo dneska povinností," začal své hodnocení trenér Hradce Králové Juraj Šimurka, sám bývalý Klokan. "Vypsal jsem pro tým speciální prémii, ale nebudu ji konkretizovat. Ještě jsem nedal zápisné, tak k tomu teď dojde," dodal kouč domácích. Dušan Uhrin mladší nebyl v dobrém rozmaru. Nejdříve řádil v kabině po utkání a poté už s klidnou hlavou hodnotil. "Vzhledem k průběhu ta porážka 0:2 není tak hrozná," přiznal se Uhrin.

Šimurka: Porazit Bohemku byla povinnost

Uhrinovi hoši předvedli jeden z nejhorších podzimních výkonů. Dvě stovky fanoušků se v nedělním večeru vydaly na východ Čech, aby povzbudily Bohemku, ale hráči v zelenobílém působili bojácně. Ostudný výkon s jednou střelou na bránu nemohl rozehřát věrné příznivce. "Byli jsme horší oba poločasy a prohráli jsme zaslouženě. Přijeli jsme sem pro remízu, měli jsme dva náznaky šancí, ovšem to bylo všechno," hodnotil Uhrin ofenzivní snažení týmu. "Útok byl špatný. Nepodržíme vpředu balón a dostáváme se pak pod trvalý tlak. Útočníci nezpracovali míč, záloha se nestačila stabilizovat a už se řítil další útok hradeckých. A takhle to bylo pořád dokola," zoufal Uhrin.

Utkání rozhodla 66. minuta, kdy se po rohovém kopu odrazil míč na vápno a Poděbradský přízemní střelou otevřel skóre. "Byla to individuální chyba jednoho z našich hráčů, který měl pokrýt odražený míč," označil Uhrin viníka, aniž by ho jmenoval. Na vápně měl stát střídající David Vyskočil, který přišel na hřiště místo Zelinky a ještě před koncem se vrátil na lavičku, protože trenér Uhrin místo něj poslal v závěru na trávník Janáka. Hradecký trenér Šimurka tušil, že z podobné situace padne branka. "Takových utkání už mám za sebou. Měli jsme tlak, ale gól pořád nepřicházel. O přestávce jsem hráčům zdůrazňoval, ať zůstanou v klidu, že tam něco spadne. A taky, že jo. Ušmudlaný gól rozhodl zápas. Diváci viděli podle mě spoustu pěkných akcí, většinu z nich jsme ale nedotáhli do gólového konce," posteskl si Šimurka.

Bohemka vyšla už v pátém zápase gólově naprázdno a s osmi góly je na samém dně tabulky vstřelených branek. "V útoku se hodně trápíme. Pro nás jsou však důležité zápasy doma. Tam se kope o záchranu. Jsme rádi, že tam jeden gól vždycky nějak dotlačíme. Víme, že v současnosti nemůžeme předvádět kombinační akce na krásu. Prostě na to nejsou lidi," podotýká Uhrin k nejpalčivějšímu problému svého kádru.