Hruška: Udělám změny v sestavě

Nového trenéra Bohemians Vladimíra Hrušku čeká premiéra proti Pardubicím. V neděli v půl čtvrté vyběhne na hřiště jiná základní jedenáctka, než kterou fanoušci Bohemians viděli v Hradci Králové. "Výkon v Hradci byl slabý, proto udělám změny. Hráčům je oznámím až těsně před zápasem," říká Hruška, který převzal tým po Dušanu Uhrinovi. Bývalý trenér Klokanů se v neděli přijde do Ďolíčku podívat, protože jeho Mladá Boleslav hraje ve Zlíně už v sobotu. "S Dušanem budu taktiku v neděli konzultovat," přiznává Hruška.

Hruška: Udělám změny v sestavě

Hruška při trénincích navázal na práci Dušana Uhrina. "Pokračoval jsem ve stejném duchu jako Dušan. Nemá cenu nic měnit," prohlašuje sedmačtyřicetiletý kouč. Při přípravě týmu mu pomáhá dvojice Pavel Novotný - Radek Chadima. "Pavel vede rozcvičení, staví kužely, prostě pomáhá s organizací tréninku. Radek má na starosti gólmany. Při zápase ale bude na lavičce jen Cháďa a to v roli vedoucího týmu. Pavel Novotný totiž nemá trenérskou jedničku, takže bude utkání sledovat z tribuny."

Bohemka přivítá Pardubice, které v posledních dvou zápasech prohrály. "Proto to bude těžký zápas. Už budou chtít bodovat. Viděl jsem je v létě na Perleťovém poháru, mají dobrý tým," podotýká Hruška. Jeho svěřenci jsou všichni v pořádku. Zranění nohy se obnovilo gólmanu Rabovi, který už minulý týden v Hradci Králové seděl na lavičce. Kolářovi tak bude krýt záda znovu mladý Rodinger. "Hráči dostali v pátek zálohu na zářijové výplaty, tak se snad atmosféra trochu uklidní. I když si myslím, že by hráčův výkon nemělo ovlivnit to, zda jeden měsíc nedostane mzdu. V Bohemce už po třech dnech lítají hráči, že nemají peníze. V jiných klubech je situace podobná a také hrají dál," říká Hruška.

Jako hlavní kouč nebude ve druhé lize slavit premiéru. Před sedmi lety už usedl na lavičku Ústí nad Labem, ale v roli šéfa vydržel jen tři zápasy. "Dělal jsem tam tehdy asistenta Zdeňkovi Ščasnému, který odešel a já jsem převzal mužstvo. Po pár zápasech ale mužstvo zkrachovalo a odhlásilo se z druhé ligy," představuje Hruška své druholigové zkušenosti. Podobnost s příběhem Bohemky je čiště náhodná. "Věřím, že pánové Křížek a Vejsada Bohemku padnout nenechají. Mají mojí plnou důvěru, nepřipouštím si, že by Bohemka mohla skončit," věří Hruška, který kdysi působil i v roli asistenta trenéra Cipra v Blšanech.