Bohemka musí přežít, říká Vejsada

Fotbalový klub Bohemians neprožívá lehké období. To už je známá věc. Jiří Křížek sice vlastní sto procent akcií, ale zatím se nenašel silný sponzor, který by Klokany vytáhl z krize. Jednání probíhají, ale na konkrétní výsledky si fanoušci ještě musejí počkat. V současnosti lze všechny milovníky zelenobílých barev jen uklidňovat tvrzením výkonného ředitele Michala Vejsady. "S panem Křížkem děláme vše proto, aby zůstal zachován název Bohemians Praha, a Bohemka tak mohla oslavit své sté narozeniny."

Bohemka musí přežít, říká Vejsada

Michal Vejsada dál vykonává funkci výkonného ředitele a jeho náplní je především prověřování smluv z minulosti. Právníci z jedné hradecké společnosti již zpochybnili smlouvu s Pardubicemi ohledně brankáře Raby. "Zaplatíme jen dohodnutou částku 1 260 000 korun a navíc maximálně úroky ve výši, jaké bývají u takových smluv obvyklé," řekl deníku Sport Michal Vejsada. 

Důvod je v článku jasně vysvětlen: Pardubice prý pochybily, protože za klub podepsal smlouvu Jiří Rýva jako člen představenstva a Zdeněk Koukal jako místopředseda představenstva. Přitom podle platného výpisu z obchodního rejstříku je statutárním orgánem společnosti představenstvo, přičemž za něj jedná navenek vždy jeho předseda s místopředsedou, případně místopředsedové představenstva společně. Ze zjištěných okolností však také podle advokátní kanceláře jasně vyplývá, že Jiří Rýva nebyl v době podpisu kontraktu - tedy 15. července 2003 - ani předsedou, ani místopředsedou FK AS Pardubice, a. s. Tím se stal až 28. srpna 2003. Vzhledem k této skutečnosti považují právníci smlouvu o přestupu osmadvacetiletého gólmana za absolutně neplatnou.  

Právnická firma dále prohlásila za neplatnou také smlouvu s Kamilem Čontofalským, kterému Bohemka musí zaplatit tři milióny korun. Určité nejasnosti se objevily i v dohodě s Teplicemi o pronájmu stadiónu. Celkem se jedná o necelých deset miliónů korun, které by Bohemka v případě uznání námitek nemusela vyplácet.

Majitel Jiří Křížek má jednu velkou starost - shánět peníze na mzdy. Hráči dostali v pátek zálohu na zářijovou mzdu. Jednalo se o půl miliónu na celé mužstvo, který byl podle zásluh rozdělen mezi fotbalisty.