Vydrží zelenobílý beton?

V neděli ve 14 hodin čeká fotbalisty Bohemians důležité utkání v boji o záchranu. Klokani jedou na hřiště Prachatic, které jsou jen o jednu příčku a jeden bod horší. Trenéru Vladimíru Hruškovi bude chybět klíčová dvojice Kolář - Lesák, i proto bude úspěchem alespoň bod. "Je to velký handicap, bude těžké bez nich hrát," řekl Hruška. Jeho jmenovec Zdeněk Hruška přesně před rokem prohlásil před cestou do Prachatic. "Bod bude dobrý. Máme ze soupeře respekt." Za toto úzkoprsé prohlášení sklidil tehdejší kouč od fanoušků vlnu nevole. Teď by byl bod opravdu dobrý.

Vydrží zelenobílý beton?

Bohemka nakonec loni remízu na jihu Čech vybojovala. Utkání skončilo 1:1. V neděli se Klokani budou muset obejít bez středního záložníka Lesáka, který pyká za červenou kartu z Vítkovic. Chybět bude i brankář Štěpán Kolář. Jemu pro změnu vystavily stop čtyři žluté karty. I kvůli těmto absencím se zelenobílí soustředí především na obranu. "Musíme se pokusit ubránit nulu. Když vyjde nějaký brejk, bude to jenom dobře, ale máme problémy s hrou útočníků," vypočítává neduhy trenér Vladimír Hruška. Do branky pošle sedmnáctiletého Dominika Rodingera a vůbec poprvé se tým zřejmě představí s jedním útočníkem. Bohemka v posledních dvou zápasech na hřištích soupeřů vybouchla. V Hradci Králové i ve Vítkovicích prohrála o dva góly a předvedla velmi ustrašený výkon. "Mladým klukům chybí venku sebevědomí. Bohemka doma a venku - to jsou zcela jiné týmy," říká záložník Michal Lesák. Do utkání v Prachaticích nastupuje se sedmi žlutými obránce Obermajer. Případná další žlutá bude znamenat stop na další dva zápasy.¨

Předpokládaná sestava Bohemians: Rodinger - Žáček, Obermajer, Matuszny, Třasák - Prošek, Strnad, Klesa, Hanus, Podrazký - Huňa.

Prachatice doma ze šesti zápasů třikrát vyhrály a dokázaly porazit kvalitní soupeře - Plzeň 1:0, Olomouc B 6:2, Hradec Králové 2:1. V obraně hraje syn bývalého českobudějovického trenéra Kamil Tobiáš. Loni svoji chybou pomohl Bohemce k vedoucí brance. Na postu stopera nastupuje zkušený Miroslav Penner, který se vždy stává terčem posměšných pokřiků fanoušků Bohemians.

Sestava Prachatic v posledním utkání v Kroměříži: Minár - Tobiáš, Koršala, Penner, Kubiš - Nitrianský (34. Knietel), Mašát (59. Endl), Babka (84. Ludačka), Mrkvička, Kuračka - Smíšek.