Bohemku chtěl převzít nový majitel

Záchranářský seriál slavného jména Bohemians pokračuje dál. Stoprocentní vlastník klubu Jiří Křížek spolu s ředitelem Michalem Vejsadou jednali se zájemci o koupi vršovického klubu. "Jednalo se o skupinu, kterou chtěl do Prahy přivést Emil Kristek. V pondělí jsme jednali dvě hodiny, ale k prodeji Bohemky nedošlo. Ovšem vrata jsou otevřené, rozešli jsme se v dobrém," popsal jednání výkonný ředitel klubu Michal Vejsada. "Každopádně během zimní přestávky musíme situaci v Bohemce vyřešit. To znamená klub vyčistit," dodal Vejsada. Co zabránilo obchodu s jihočeskou skupinou podnikatelů?

Bohemku chtěl převzít nový majitel

"Mluvili jsme se zájemci o koupi Bohemky velmi otevřeně. Měli představu, že převezmou klub se současnými dluhy, které budou řádně zaevidovány. Co by se v budoucosti objevilo navíc, bychom museli hradit my s panem Křížkem. Šlo by o oprávněné i neoprávněné závazky. V současné situaci nevíte, kdo se přihlásí příští den, že mu pan Švarc podepsal nějako směnku. Proto jsme na obchod nepřistoupili a naši partneři to pochopili," nastínil průběh rozhovorů Vejsada. "Finanční minulost Bohemky je hrozně nebezpečná a je velké riziko spoléhat se, že už jsme všechny dluhy objevili."

Emil Kristek v Bohemians pracoval v době vládnutí Pavla Švarce jako ředitel klubu. Nemohl však realizovat své představy a proto odešel do Plzně a následně do Českých Budějovic. V současnosti pracuje pod podnikatelem, který je často spojován se sportem, Tomášem Peterou. Kristek shromáždil skupinu podnikatelů, se kterou chtěl převzít fotbalový klub Bohemians. "Pan Kristek se snaží pomoci našemu klubu. Skupina podnikatelů by měla klub zafinancovat. Ke spolupráci se snad v budoucnu ještě vrátme," řekl Vejsada. Podle našich informací dostal od skupinu podnikatelů nabídku Jiří Kotrba, který by se v případě jejich vstupu do Bohemians stal trenérem a sportovním ředitelem klubu. Tuto kombinaci vykonával při svém působení v Ďolíčku i Vlastimil Petržela.

V Bohemce by se situace měla začít vyjasňovat po posledním podzimním zápase proti Plzni. "Chceme, aby kluci měli klid a potom se vrhneme na záchranu pacienta. Pacient musí dostat nové vnitřnosti, špatný vnitřnosti musí pryč," navázal Vejsada na své tradiční přirovnání. "Do jara už musí Bohemka vstoupit očištěná."