Obermajera vyzkouší Banská Bystrica

V pondělí 22. listopadu se po týdenní dovolené sešli fotbalisté Bohemians k prvnímu cyklu zimní přípravy. Trenér Vladimír Hruška ordinoval jen lehčí trénink v podobě "fotbálku" na umělé trávě v Edenu. V další přípravě mu bude chybět kapitán Miroslav Obermajer, který odjíždí na zkoušku do slovenské Banské Bystrice. "Shánějí tam stopera, volal mi to manažer, tak tam pojedu na testy," přiznal zkušený obránce Bohemians.

Obermajera vyzkouší Banská Bystrica

Na Slovensku ještě pokračuje podzimní část nejvyšší soutěže. Banská Bystrica je zatím na sedmém místě, což není pro klub adekvátní umístění. Proto hledá posilu do obrany i nového trenéra. Na lavičku má nakročeno dosavadní kouč Vítkovic Václav Daněk, do obrany pak Miroslav Obermajer. "Přesný termín zkoušek ještě nevím, asi to bude až v zimní přestávce," doplnil Obermajer.

Ostatní kádr je zatím pohromadě. Fotbalisty čeká další trénink ve středu a ve čtvrtek, v sobotu pak odehrají přípravný zápas s Poštornou. Hráči zatím neřeší existenční problémy klubu. "Už jsme na to zvyklí z minulosti. Pan Vejsada slíbil, že nám přijde říci do kabiny, jak to s námi bude," prohlásil obránce Martin Třasák. V případě, že by se Opava přestěhovala do Prahy a změnila by jméno, tak by s ní do hlavního města přešli i hráči. Současní fotbalisté Bohemians by tak i s klubem skončili v případném konkurzu a o jejich dalším osudu by rozhodoval jmenovaný správce konkurzní podstaty. "O tom vůbec nepřemýšlíme. Čteme jen noviny, nic víc nevíme," přiznal Třasák.