Věřitelé se neozvali, přijdeme o body?

Do 30. listopadu 2004, tedy do úterý, měla Bohemka zaplatit veškeré dluhy, které nedávno uznala Arbitrážní komise ČMFS. Jednalo se zhruba o deset miliónů korun několika fotbalovým subjektům. Bohemians však tuto podmínku nesplnili, dluhy nezaplatili, a tak by dle nařízení Disciplinární komise ČMFS měli přijít o tři body. "Navrhli jsme věřitelům řešení, ale nidko se neozval. Peníze dávat nebudeme, to jsem deklaroval už dříve," tvrdí rezolutně výkonný ředitel Bohemians Michal Vejsada.

Věřitelé se neozvali, přijdeme o body?

Před třemi týdny rozhodla Disciplinární komise ČMFS, že Klokani musí dluhy zaplatit do konce listopadu. "Poukázali jsme na to, že většina smluv je neplatných, proto nehodláme platit nesmyslné finanční částky. Nabídli jsme klubům hráčské kompenzace a fyzickým osobám kompromisní řešení. Nikdo se však neozval zpátky," popisuje poslední kroky Vejsada. "V úterý pošleme panu Károliymu dopis, že jsme pro splacení udělali maximum. Uvidíme, jak zareaguje," doplňuje Vejsada. Disciplinárka může tři body odečíst Bohemians už ve čtvrtek na svém pravidelném zasedání. "Doufám, že budou rozhodovat zdravým rozumem. V případě, že nám body odeberou, obrátíme se na soud," přidává Vejsada.

Komu a kolik Bohemians dluží? Hruška a Dobiaš - 939 tisíc korun, Teplice - 308 tisíc korun, Čontofalský - byt 4+1, Pardubice - cca 5 miliónů korun.