Panenka v Bohemce znovu skončil

Nejslavnější Klokan historie Antonín Panenka neprožívá zrovna šťastný rok. Nejprve v klubu svého srdce skončil v lednu tohoto roku a nyní, krátce před Vánocemi, opouští Bohemku znovu. "Doporučeným dopisem mi bylo oznámeno, že se mnou Bohemka neprodlužuje smlouvu o spolupráci," popsal způsob rozloučení autor slavné penalty. "Panenka dostal dvouměsíční výpovědní lhůtu. Do konce prosince je naším zaměstnancem," tvrdí Michal Vejsada.

Panenka v Bohemce znovu skončil

Panenka byl na začátku minulé sezóny součástí trenérské trojice společně se Zdeňkem Hruškou a Karolem Dobiašem. V lednu 2004 převzal klub jako majitel Michal Vejsada a všechny kouče odvolal. Bohemka však byla bez Panenky jen dva týdny. Vejsada mu předložil novou smlouvu na spolupráci. Panenka působil v jakési trojfunkci. Byl k dispozici médiím, rádcem pro akcionáře a také kontaktní osobou pro sponzory. "Nedávno mi přišel doporučený dopis, který podepsal předseda představenstva Plachý. V dopise je psáno, že Bohemka se mnou ukončuje spolupráci na doporučení pana Tomáše Böhma. Nechápu, jakou roli v tom má hrát pan Böhm. Hned jsem mu volal a on popřel, že by o mě s někým z vedení hovořil," říká Antonín Panenka. "Pan Panenka totiž dostal výpověď ještě v době, kdy byl majoritním vlastníkem pan Böhm. Jelikož se pan Panenka stěhoval, putoval doporučený dopis poštou několik týdnů a dorazil na místo určení až v době, kdy už jsme byli zpět v klubu s panem Křížkem. Takže já s výpovědí nejsem přímo spojen. Vím jen, že vznikla na základě úspor, které chtěl bývalý vlastník provést v klubu," vysvětluje Vejsada.

Podle vyjádření výkonného ředitele klubu po předání výpovědi proběhlo ještě jednání s Panenkou. "Ještě před naší schůzkou, nabídl trenér Vladimír Hruška panu Panenkovi post asistenta, ale ten na jeho nabídku neodpověděl. Respektuji jeho sportovní minulost. Udělal toho pro Bohemku na hřišti hodně, ale my ho teď za to nemůžeme do konce života platit. Když mám v klubu lidi, kteří dřou denně dvanáct hodin a dostanou za to třináct tisíc hrubého, nemůžu panu Panenkovi vyplácet více než dvojnásobek za to, že nechodí do práce. Tak se tomu totiž dříve dělo. Na schůzce jsme mu řekli, ať navrhne, čím Bohemce pomůže, ale s ničím nepřišel," říká Vesjada, kterému se nelíbili ani Panenkovi tenisové zápasy v pracovní době. "Když jdu s někým tenis, neznamená to, že si jdu jenom udělat žízeň, ale chodím především s lidmi, se kterými můžu něco vyjednat. Pan Vejsada vůbec neví, s kým jsem jednal," tvrdí Panenka. "Kdyby na tenisové zápasy pozval někoho z vedení Bohemky, bylo by to přínosné. Nevím, s kým jednal protože jsme od něj nedostali jediný kontakt na sponzora," doplňuje Vejsada. Panenka však na Bohemku nezanevřel.Své jméno přidal pod prohlášení Emila Kristka, který má o Bohemians zájem. S nadějí v hlase dodává. "Doufám, že se Bohemku podaří zachránit."