Změna: konkurz letos nebude

Fotbalisté Bohemians budou žít i přes Vánoce v nejistotě. Krajský obchodní soud zatím neuvalil konkurz na akciovou společnost Bohemians Praha. "Návrh na konkurz zatím podala jen firma REPO ČR a soudce nemá dostatek podkladů k tomu, aby vyhlásil konkurz," zdůvodnil současný stav majitel Bohemians Jiří Křížek. Fanoušci Klokanů si tak na další důležité kroky ohledně budoucího fungování klubu musí počkat do příštího roku. Jedno pozitivum se zdá být jisté - fotbalisté Bohemky nastoupí 3. ledna k zimní přípravě.

Změna: konkurz letos nebude

Během pondělí 20. prosince absolvovali funkcionáři Bohemians několik důležitých jednání.

9:00  SCHŮZKA SE SOUDCEM

Na Krajský obchodní soud dorazila delegace ve složení Jiří Křížek (majitel Bohemians) a Josef Plachý (předseda představenstva). S příslušným soudcem probrali situaci, ale k návrhu na konkurz se současný majitel klubu nepřidal. "Myslím si, že je to pozitivní zpráva. Bohemka v konkurzu zatím není. Pracujeme na vyjasnění dalších problémů a na 10. ledna máme naplánovanou další schůzku se soudcem. Je to o diskuzi, není to o tom, že tam přijdeme a oni nám bez otázek hned přidělí správce konkurzní podstaty. Teď si musí soudce vyjasnit otázky spojené s firmou REPO, která podala návrh na konkurz Bohemky. Zatím jako jediná," popsal Křížek současný stav. 

SCHŮZKA S BOROVIKOVEM

Po návratu z jednání na soudu, začala v Ďolíčku schůzka nejvyšších představitelů Bohemians, Opavy a firmy UB Corporation. Jednání byl přítomen i šéf firmy UB Corporation ukrajinských podnikatel Alex Borovikov, který už dnes (pondělí) odlétá z České republiky. Všechny zainteresované strany diskutovali o možných varinatách spolupráce. Jednalo se o převedení Opavy do Prahy, jak to plánuje studie předložená Výkonnému výboru ČMFS, ale hovořilo se i o vstupu UB Corporation přímo do současné Bohemky nezávisle na Opavě. "Zkoumali jsme předpisy ČMFS, zda je možné převést opavský klub do Prahy. Zatím jsme nedostali žádné požadavky ze svazu. Už teď ale víme, že největším problémem bude souhlas všech vlastníků Opavy, protože město už dříve deklarovalo své jasné NE přestěhování do Prahy. Budu chtít po panu Doležalovi (právník ČMFS - pozn.aut.), aby se do konce tohoto týdne vyjádřil, zda je naše vize průchodná. Pokud řekne NE, tak od ní upustíme. Nemá cenu čekat," řekl Michal Vejsada, který v současnosti zastupuje už jen SFC Opava v roli předsedy představenstva klubu.

12:00 SCHŮZKA S HRÁČI

Vedení svolalo fotbalisty Bohemians do Ďolíčku za účelem vysvětlení stávající situace. Po hodinovém čekání se hráči dočkali. Na deset minut vstoupil do kabiny vlastník Jiří Křížek bez doprovodu. "Dozvěděli jsme se, že výplaty zatím nedostaneme a možná v týdnu nám dají vědět, abychom si došli pro nějakou zálohu. Před Vánoci je to velké zklamání," řekl kapitán týmu Miroslav Obermajer. "Chtěl jsem hráčům vysvětlit, jak vypadá současný stav. Příliš nadšení jsem v jejich tvářích neviděl. Já to vnímám, ovšem nemůžu s tím zatím nic dělat. Do středy se budu snažit jim zajistit část listopadových výplat," přidal své vyjádření Křížek. Hráči mají v současnosti dovolenou, nástup na zimní přípravu je naplánován na 3. ledna. "Začátkem roku budeme připraveni," potvrdil Obermajer.

ZÁVĚRY ZE SCHŮZEK

Pondělí nic nerozhodlo, řešení se oddálilo. Až novoroční čas ukáže, zda je to správná cesta. Všichni teď mohou prožít relativně klidné vánoční svátky a čekat. To je to jediné, co se v tuto chvíli dá dělat. Do konce roku se už s největší  pravděpodobností nestane žádná převratná událost.