Vladimír Hruška zůstane trenérem

Po zápase s Jabloncem se hráči v jednom shodovali. "Příchod nového majitele přinesl do týmu novou motivaci. Bylo to vidět na bojovnosti." V utkání plnil roli kapitána Martin Třasák. "Nový majitel přišel do kabiny a dal týmu impuls. Byly stanoveny termíny výplat, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Za měsíc si řekneme, jaká to byla změna," řekl Třasák. Proti Jablonci chyběla trojice stabilních opor - Kolář, Obermajer, Lesák. "Kolář má problémy s achilovkou, Obermajer podstoupil zákrok u zubaře a Lesák přinesl potvrzení od doktora, že má zraněné koleno," zdůvodnil absence trenér Vladimír Hruška.

Vladimír Hruška zůstane trenérem

Vladimír Hruška už s novým majitelem hovořil mezi čtyřma očima. "Známe se z Amfory, kde jsme spolu hrávali. Gusta mi řekl, že budu pokračovat v roli hlavního trenéra, což mě potěšilo. V následujícím týdnu si sedneme a vyjasníme si otázku hráčského kádru. Mám představu, že by mělo přijít tak pět hráčů. K tomu je samozřejmě zapotřebí odblokovat přestupy," představil Hruška své záměry a pokračoval. "V šatně je cítit určitou úlevu, ale kluci zároveň trochu váhají. Těch slibů už slyšeli dost. Příchod nového majitele měl vliv na bojovnost. Díky ní jsme vedení udrželi až do konce, i když Jablonec nás ve druhé půli dostal pod tlak." Příprava Bohemians bude pokračovat v domácích podmínkách. "Soustředění v Harrachově bylo zrušeno. Budeme běhat v Praze v Krčském lese a na soustředění pojedeme až později. Už nepůjde o nabírání fyzičky, ale spíše o herní přípravu," dodal Hruška.

Jedním z nejzkušenějších hráčů současného kádru je Martin Třasák. Proti Jablonci si dokonce navlékl kapitánskou pásku a věrný heslu "první rána kapitána" otevřel z přímého kopu skóre zápasu. "Nový majitel nás ujistil, že přišel s dobrým úmyslem. Nezbývá než čekat, čas ukáže. Výhra nás samozřejmě těší, ale nemůžeme jí přeceňovat. Hodila by se nám spíše na jaře. Teď hlavně, aby to fungovalo. Fanoušci by si to zasloužili," vzpomněl si Třasák na příznivce, kteří v neděli vytvořili tradičně vynikající atmosféru. Do Horních Počernic jich dorazila necelá tisícovka.

Druhým střelcem Klokanů v úvodním zápase nového kalendářního roku byl Daniel Huňa. Také jeho motivovala k výbornému výkonu změna majitele. "Je příjemný, jeho postoje se mi líbí. Přišel za námi do kabiny ještě pět minut před zápasem, aby nás povzbudil. A pak po utkání každému osobně poděkoval a potřásl rukou," vyprávěl rychlonohý útočník. "Když prý budeme v zimní přípravě podávat dobré výkony, dostaneme prémie. Zatím se mluví, snad to nebudou zase jen sliby."