Chci brankáře a útočníka, hlásí Hruška

Nový majitel klubu Gustav Bubník se postupně seznamuje se svými podřízenými. V úterý večer absolvoval obsáhlý pohovor s trenérem Vladimírem Hruškou. Kouč nastínil své představy, které jsou však závislé na jedné věci: odblokování přestupů. Funkcionáři Bohemians jedou ve středu do Pardubic, aby jednali o splacení nějvětšího dluhu. V současné sobě se přestupní částka za gólmana Rabu přehoupla přes pět miliónů. Hruška na setkání s Bubníkem přednesl návrh na posílení kádru. "Potřebujeme pět hráčů," řekl trenér.

Chci brankáře a útočníka, hlásí Hruška

Vladimír Hruška požaduje hráče především na dva posty. "Chci brankáře, který by byl hvězdou týmu a útočníka, který bude střílet góly," prohlásil zasněně. S fotbalisty Bohemians už v současné době trénují dva slovenští hráči - jeden brankář a jeden útočník. Na postu brankářské jedničky se ale během podzimu skvěle uvedl Štěpán Kolář, navíc se uzdravil zkušený Raba, proto překvapuje prioritní snaha získat právě muže mezi tyče. "Neříkám, že máme špatné gólmany, ale chci někoho, kdo tým podrží. Jako byl dříve Václavík. Představu mám, ale jméno zatím neřeknu," dodává Hruška.

Hruška by byl spokojen, kdyby přišlo pět nových hráčů. "Ke dvěma fotbalistům, které jsem již uvedl, bych chtěl ještě záložníka, útočníka a jednoho zkušeného univerzála. Doufám, že většina z těchto hráčů přijde," prohlašuje kouč. V Bohemce se už během poslední letní přípravy objevilo devět potenciálních posil, ale vedení Klokanů nezaplatilo dluhy a svaz tak neodblokoval přestupy. Pro osvěžení paměti připomínáme jejich jména: Adrian Vizingr, Miroslav Boniatti, David Gögh, Tomáš Kulvajt, Pavel Macháček, Luboš Ilizi, Radek Sláma, Tomáš Hašler, Miodrag Gag. Některá z těchto jmen by se mohla znovu objevit na scéně. "Pan Bubník souhlasí s tím, aby se tým posílil, i když je pravda, že proti Jablonci kluci ukázali, že jsou schopni hrát výborný fotbal," řekl Hruška.

Pokud by došlo k příchodu hráčů, někteří ze současného kádru by museli odejít. "Na jaro bych chtěl mít k dispozici tak dvacet hráčů. Musíme počítat s tím, že někdo bude chtít odejít. Na čtvrtek a na pátek jsou naplánovány schůzky s hráči, kde řeknou své představy o budoucnosti v Bohemians," podotkl Hruška. "Někteří kluci mají problémy i s druhou ligou, ale všichni mají šanci ukázat se v přípravě." Nejaktuálnější je odchod Kamila Matuszny do týmu druhé polské ligy Kujawiak Wroclavek. "O Kamila moc stojím. Byl jedním z našich nejlepších hráčů na podzim. Teď mu skončila smlouva, proto si ho pan Bubník přednostně pozval na pohovor. Ve čtvrtek nový majitel Kamilovi předloží nové podmínky a Kamil se rozhodne, zda bude pokračovat v Ďolíčku. Hráči mají v živé paměti problémy v klubu a nebude lehké je přesvědčit, že tentokrát už bude vše v pořádku," dodává Hruška.

Všechny Hruškovy požadavky ale mohou vzít za své. Bohemians musí splatit dluhy uznané Arbitrážní komisí. Jedná se zhruba o deset miliónů korun, které Klokani dluží několika fotbalovým subjektům - Teplicím, Pardubicím a Čontofalskému. Podle našich informací několik dalších bývalých hráčů oznámilo své dluhy Arbitrážní komisi, která o jejich případech rozhodne v nejbližší době, tudíž závazky Bohemians ještě narostou. Bez jejich uhrazení nemůžou do Bohemky přicházet noví hráči. "Pan Bubník říká, že je to jeho velká priorita. Ve středu se vydá do Pardubic, pak uvidíme," přibližuje Hruška sled jednání.