Pravda se ukáže v pondělí

Nekonečný seriál pokračuje dále. Je tu další důležitý termín, tentokrát pondělí 17. ledna. V tento den by fotbalisté Bohemians měli dostat zpožděné výplaty za měsíc listopad a také prosincovou mzdu. Je to první slib nového majitele Bohemians Gustava Bubníka. Pokud ho splní, na čas zažehná spekulace o své minulosti, pokud výplaty hráči nedostanou, vrátí se Klokani už do zajetých kolejí nejistoty a tápání. Fotbalisté dokonce ke vstupním dveřím do útrob vršovického stadiónu pověsili tabuli s termíny nejbližších výplat, aby si je nový majitel řádně zapamatoval.

Pravda se ukáže v pondělí

Tabule odtajňuje termíny, o kterých nový majitel nechtěl příliš hovořit. 17. ledna by hráči měli dostat mzdu za prosinec, která bude nižší než v jiných měsících, protože se už nehrály mistrovské zápasy. Ve stejný termín má být vyplacena i polovina listopadové mzdy. 15. února dostanou hráči druhou polovinu listopadové mzdy a zároveň výplatu za leden. Pak už by vše mělo pokračovat podle normálního scénáře. To znamená, každého patnáctého výplata za uplynulý měsíc. To jsou sliby Gustava Bubníka. Jaká bude realita, se dozvíme už v pondělí.

Ve čtvrtek měli hráči absolvovat individuální pohovory s novým vlastníkem. Gustav Bubník ale odjel do Pardubic, kde vyjednával o snížení dluhu za brankáře Rabu. Podle zatím nepotvrzených informací Pardubice neustoupily a požadují přestupní částku i s úroky, což k dnešnímu dni činí 6.300.000 korun českých. Majitele klubu na jednání s hráči zastupoval jeho bratr David Bubník. Ovšem pohovory velmi brzy skončily. Vedení navrhlo hráčům, aby se vzdaly částek, které jim Bohemka dluží. U některých fotbalistů je to suma blížící se miliónu. Hráči to odmítli. Gustav Bubník má před tým předstoupit v pátek v půl desáté dopoledne.