Hráči odnášeli věci a stávkují

Tragický stav klubu zasáhl přímo i fanoušky Bohemians. Hráči se rozhodli stávkovat. Poté, co jim majitel Gustav Bubník v pátek oznámil, že nedostanou slíbené výplaty, rozhodli se nenastoupit k sobotnímu zápasu Tipsport cupu proti Mladé Boleslavi. Přitom Klokanům stačil uhrát bod a měli definitvní jistotu postupu do finále, kde by mohli bojovat o cílovou prémii sto tisíc korun. Co se bude dít během stávky?

Hráči odnášeli věci a stávkují

Hráči dostali písemné povolení, že do 15. února 2005 se mohou připravovat individuálně v místě svého bydliště. "Brzy vypracuji pro jednotlivé fotbalisty individuální plány," holedbal se trenér Vladimír Hruška. Stávka začala v pátek, v sobotu dopoledne mohli fanoušci Bohemians zůstat doma. Utkání s Mladou Boleslaví se neuskutečnilo. "Ještě v pátek večer volal ředitel turnaje pan Pálka hráčům a nabízel pro tým speciální prémii 50 tisíc korun, když nastoupí. ale tým se rozhodl utkání neodehrát," líčil páteční dohadování Michal Vejsada a jeho slova o nabízené částce potvrdili samotní hráči. Bohemka zápas kontumačně prohrála, přesto vede skupinu a pokud Mladá Boleslav ve středu neporazí Příbram, postoupí Klokani do finále. "V pondělí se sejdu s panem Pálkou a budeme hovořit o tom, jaké sankce Bohemku čekají. V posledním zápase Tipsport cupu už musíme nastoupit," doplňuje Vejsada.

Páteční oznámení Gustava Bubníka hráče hodně rozladilo. Ve čtrnáct hodin se dozvěděli verdikt, poté ještě v kabině horlivě diskutovali. Nakonec si společně s potvrzením o povolení individuální přípravy odnesli i tréninkové věci z kabiny. Na setkání s Bubníkem chyběl mimo jiných kapitán Miroslav Obermajer. ""Bylo mi jasné, že si zas bude vymýšlet a nic nepřinese, tak jsem na Bohemku ani nejel," zdůvodnil svoji absenci.

Před novináře předstoupila v pátek trojice hráčů - záložník Michal Lesák, brankář Pavel Raba, obránce Martin Třasák. "Na společný trénink přijdeme, až dostaneme slíbené výplaty. Další informace se prý telefonicky dozvíme v pondělí od sekretáře Chadimy," vyjmenoval fakta Michal Lesák a doplnil. "V pondělí nám prý oznámí informace o dalším působení Bohemians ve fotbale." Gólman Pavel Raba neztrácel do podlení chvíle naději. "Čekali jsme, že výplaty dostaneme, ale je to pořád stejné. Už nevěřím, že se to obrátí. Ceé to spěje ke konci Bohemky." Obránce Martin Třasák Bubníkovi věřil. "Přiznám se, že jsem mu na začátku opravdu hodně věřil. Ale hrozně mě zklamal, nevím, co si o něm mám myslet. Nevíme, co se stane ze dne na den. Je to hrozné. Bubníkovi jsme ani nenadávali. nemá to cenu. Jen jsme s ním diskutovali o tom, proč vynecháváme zápas Tipsport cupu," popsal Třasák situaci v kabině.