Zůstalo osm hráčů, Třasáka nepustili

V půlnoci z pondělí na úterý skončil přestupní termín. Téměř všichni hráči Bohemians podle předpokladů opustili klub, zůstalo posledních osm fotbalistů. Ovšem například obránce Martin Třasák chtěl odejít, ale majitel klubu za něj požadoval odstupné 600 tisíc korun, na což druholigový zájemce o Třasákovy služby nechtěl přistoupit. "Pan Vejsada původně řekl, že nás pustí za to, když nám kluby uhradí, co nám Bohemka dluží. Teď najednou za mě požadoval 600 tisíc korun navíc," přiblížil jednání o svém přestupu zkušený obránce.

Zůstalo osm hráčů, Třasáka  nepustili

Vejsada i pro naše internetové stránky v neděli uvedl: "Hráče prodáváme tak, že jejich nové kluby převezmou naše dluhy. Což třeba u Lesáka činí 900 tisíc korun. Nejsou to malé částky, a fotbalisté tak alespoň dostanou své pohledávky zpět. V současnosti nejsou ve fotbale peníze, kluby nám nechtějí nic dávat, protože vědí, že za chvilku budou hráči volní zadarmo." Vyjádření Martina Třasáka však hovoří o jiných praktikách. "Bohemka mi dluží 300 tisíc. To za mě jeden druholigový klub byl ochoten zaplatit. Pan Vejsada ale navíc požadoval 600 tisíc korun. Je mi jednatřicet, jsem obránce a téměř milión za mě nikdo nedá. Když jsem panu Vejsadovi řekl, že je to moc, říkal, že chce tedy tři sta tisíc. Pořád to bylo dohromady přes půl miliónu. Odpověděl jsem, že je to moc. Pan Vejsada po mě chtěl kontakt na ten klub, že se s nimi sám dohodne. Ten jsem mu nedal," popsal Třasák přestupní tahanice.

K dohodě nakonec nedošlo, a tak jednatřicetiletý obránce musí čekat. "Půl roku počkám a v létě půjdu pryč zadarmo. V Bohemce bych klidně hrál jen za základní plat. Podepsal bych smlouvu na deset let, zamiloval jsem si to tady. Ale potřebuju za něco žít. Prostě už nebylo jiného zbytí, než odejít. Ale pan Vejsada chtěl prostě moc peněz, tak to nevyšlo," dodal Martin Třasák.

Pondělní ráno bylo hodně podivné. Fotbalový svaz nejprve zastavil odchody z Bohemians. Hráči nemohli být registrováni v jiných klubech. Až, když majitel Bohemians Michal Vejsada deklaroval, že je stoprocentním vlastníkem klubu a že jedná s investorem a chce dohrát druhou ligu, povolil svaz přestupy. Vejsada tak mohl začít prodávat hráče. Za Tomáše Strnada získal Vejsada přes 300 tisíc korun, které následně rozdělil mezi hráče a zaměstance. "Bylo to hodně podivné jednání. Jsem rád, že to mám za sebou. Alespoň, že ty peníze dorazili mezi kluky," řekl Tomáš Strnad. Za hráče, kteří odešli do Příbrami, podle Vejsady Bohemka nic nedostala, ale neoficiální zdroje z druhé strany hovoří o opaku. Hráčům bylo naznačeno, že jinam než do Příbrami, puštěni nebudou.

ODEŠLI Z BOHEMIANS

Martin Kubec - dorostenec Slavie ukončil hostování a vrátil se do červenobílého dresu.
Miroslav Obermajer - přestoupil do Českých Budějovic. Bohemka nedostala žádné odstupné.
Kamil Matuszny - odešel do polského druholigového klubu Kujawiak Wroclawek.
Michal Lesák - na poslední chvíli přestoupil do Příbrami, která přebrala jeho pohledávky vůči Bohemians blížící se miliónu korun. 
Jaroslav Žáček - na doporučení trenéra Dušana Uhrina mladšího ho do svých řad povolala Mladá Boleslav. Žáček bude nastupovat za dorost.
Zdeněk Vaňous - stejně jako Žáček zamířil do dorostu Mladé Boleslavi.
Mirza Zinhasovič - stal se součástí hromadného transferu do Příbrami.
Tomáš Strnad - přestoupil do druholigového Kladna. Je jediným hráčem, za kterého podle Michala Vejsady dostala Bohemka odstupné. To překročilo částku 300 tisíc korun.
Miroslav Podrazký - jeden z pěti hráčů, kteří rozšířili příbramský kádr.
Michal Klesa - talentovaný útočník bude na jaře zkoušet štěstí v Příbrami.
Daniel Huňa - další nový podřízený příbramského prezidenta Jaroslava Starky.
Karel Zelinka - ukončil hostování a vrátil se do dorostu Slavie.

ZŮSTALI V BOHEMIANS

Štěpán Kolář - brankář čeká na nabídku.
Pavel Raba - "Chci hrát víc než třetí ligu. podle toho se zařídím," prohlásil Raba.
Dominik Rodinger - mladá naděje, která zatím hledá angažmá.
Martin Třasák - o jeho příběhu píšeme výše.
František Hanus - v úterý dorazí do Prahy a zapojí se do tréninku.
David Vyskočil - zůstává v týmu.
Jaroslav Janák - nemá smlouvu, tudíž může v klidu vyčkat až do 6. dubna, kdy končí přestupní termín hráčům bez profesionální smlouvy.
Ladislav Prošek - stejný případ jako Janák. Má ještě čas.
Pavel Novotný - asistent trenéra se zatím stará o zbylé hráče.
Vladimír Hruška - zatím zůstává a vede tréninky.

Z podzimního kádru zmizelo dvanáct fotbalistů, osm hráčů zatím zůstává v tréninku trenéra Vladimíra Hrušky. Přesto majitel Michal Vejsada prohlašuje: "Dohrání druhé ligy ještě nevzdávám."