Druhou ligu chci dohrát, říká Vejsada

Majitel Bohemians Michal Vejsada je stále přesvědčen, že jeho klub dohraje tuto sezónu druhé ligy. "Ke konkurzu se nepřipojím, jedu dál. Požádám svaz o zastavení arbitrážního řízení do rozhodnutí soudu a dohrajeme druhou ligu," tvrdí Vejsada. Majitel klubu stále jedná s jedním třetiligovým klubem i s fotbalovým svazem.

Druhou ligu chci dohrát, říká Vejsada

Michal Vejsada v pondělí na fotbalovém svazu prohlásil. "Druhou ligu dohrajeme." Na základě toho svaz odblokoval přestupy z klubu. "Teď chci požádat svaz, aby byly odblokovány i přestupy do Bohemky."  Přestupy ČMFS zablokoval kvůli nesplaceným závazkům vůči fotbalovým subjektům, jedná se o deset miliónů korun. "Ty smlouvy jsem dal k soudu, tak chci požádat svaz, aby odložil placení až po rozhodnutí soudu. Zároveň by nám nemohli opakovaně odečítat tři body. Kdyby nám odblokovali přestupy, mám už investora, který ale nechce platit staré závazky. Peníze na provoz klubu mám zajištěné. Zbývá, aby nám vyšel svaz vstříc a aby se ukázali i opravdoví Bohemáci - Pardubice, kde jsou pánové Rýva a Koukal, dále Hruška s Dobiašem by měli dát souhlas, že počkají do léta," říká Vejsada.

Vejsada chce dohrát druhou ligu i s torzem týmu. V zelenobílém dresu zbylo osm hráčů, z toho tři gólmani. Vejsada ale tvrdí, že má k dispozici třináct fotbalistů. "Mám registračky od třinácti fotbalistů. Ty mi předal sekretář Radek Chadima," prohlašuje Vejsada a dodává: "Navíc by nám pustili hráče z jiných oddílů, kde by se nevešli do kádru. Udělali by jim amatérské smlouvy a mohli by přestoupit i po termínu," vymýšlí další plány.

Zároveň dává majitel klubu nabídku. "Dám akcie na stůl. Je jich 1 500. Fanoušci i bývalí fotbalisté si je budou moci odkoupit. Jednu za čtyřicet tisíc. Zřídí se účet a vybrané prostředky půjdou na chod klubu a na splácení dluhů. Bude to v několika splátkách. Zájemce zaplatí dvacet tisíc hotově, zbytek doplatí postupně. Takto může Bohemka získat až šedesát miliónů korun. Akcionáři by si pak na Valné hromadě zvolili zástupce a vše by fungovalo podle zákona," nabízí Vejsada, současný vlastník sta procent akcií.

Doplnění Michala Vejsady (1.2.2005, 20:30): "Akcie bych prodával za jednu korunu a zájemci by se upsali, že do klubu vloží čtyřicet tisíc korun, aby bylo zřejmě, že jdou peníze na chod klubu."