Reprezentant Martin Jiránek - 30.000 korun

Reprezentační obránce Martin Jiránek myslí i na svůj bývalý klub. V neděli večer v hotelu Praha vyplnil přihlášku do Družstva fanoušků Bohemians a ihned složil členský vklad ve výši třiceti tisíc korun. "Pokud bude potřeba a uvidím, že se celá věc rozjela, samozřejmě pomůžu i víc. Záleží mi na osudu Bohemky, vždyť jsem tady vyrůstal," prohlásil fotbalista ruského Spartaku Moskva. Martin Jiránek patří mezi fotbalové talenty, které vychovalo mládežnické centrum Bohemians, které v současnosti též bojuje o přežití.

Reprezentant Martin Jiránek - 30.000 korun

Poprvé nastoupil za Bohemku, když mu bylo sedmnáct. Mezi dospělé ho přivedl tehdy nový kouč Vlastimil Petržela. Pětadvacetiletý fotbalista stále myslí na místa, kde se fotbalově vzdělával. "Je mi strašně líto, jak Bohemka dopadla. Doufám, že akce fanoušků klub zachrání," věří Jiránek. Jeho výrazná pomoc družstvu fanoušků je prvním výsledkem snahy příznivců, oslovit bývalé hráče Bohemians hrající v zahraničních klubech. V Německu se družstvo fanoušků chce obrátit na Marka Nikla a Milana Fukala, v Rusku upírají příznivci své naděje na petrohradskou legii. Právě tito fotbalisté mohou výrazně pomoci k záchraně klubu, ve kterém strávili část svého života.

Martin Jiránek odehrál za Bohemians jednu prvoligovou (99/00) a tři druholigové (95/96, 97/98, 98/99) sezóny. 19. ledna 2000 odešel do Liberce jako součást velké akce "kulový blesk". Na sever Čech tehdy trenér Vlastimil Petržela poslal trojici Roman Jůn, Kamil Matuszny a právě Martin Jiránek. Do ďolíčku na oplátku přišlo duo Marián Klago - Libor Janáček. Jiránek zanedlouho putoval z Liberce za dva milióny marek do italské Reggiany a odtud v létě 2004 přestoupil do ruského Spartaku Moskva. V reprezentaci se jeho statistiky blíží dvacítce startů, naposledy odehrál zápas s Finskem na pravém kraji obrany.