Mládež odpustila dluhy. Děkujeme!

Záchrana Bohemians se opět o kousek přiblížila. Občanské sdružení CU Bohemians Praha, které provozuje mládež, odpustilo novým majitelům klubu dluhy přesahující jeden milión korun. "Vidíme konečně snahu řešit situaci a věříme, že náš krok pomůže k záchraně Bohemky," prohlásil Petr Svoboda, šéf mládežnického úseku. Mládež Bohemians fungovala ekonomicky téměř samostatně, akciová společnost jí dlužila jeden a čtvrt miliónu korun. Tento dluh uznala i Arbitrážní komise ČMFS, tudíž jej bylo nutné vyřešit.

Mládež odpustila dluhy. Děkujeme!

Občanské sdružení CU Bohemians Praha se na řešení dluhu dohodlo se společností AFK Vršovice, která má zájem klub společně s fanoušky převzít. "Potřebujeme klid na práci a dohoda s AFK nám to umožňuje. Mládež vždycky fungovala, i když byl klub na pokraji krachu a následně v konkurzu. Máme výborný areál a provozujeme čtrnáct týmů. Situace okolo dospělé Bohemky nám komplikovala jednání se sponzory, ale teď se snad vše vrátí do normálu," doufá Petr Svoboda. Mládež Bohemians hraje své zápasy nedaleko vršovického Ďolíčku a všechny týmy už rozehrály své jarní soutěže. "V době, kdy začal konkurs, byla situace hodně vyhrocená. Rodiče nevěděli, co bude s jejich dětmi a byly tady tendence převádět děti do jiných klubů. To už pominulo. Mládež jede dál a snad se stane základem nové Bohemky," vyjádřil Svoboda přání mnoha fanoušků.

Mládež se tak připojila po bok Antonína Panenky, Jana Rajnocha, Dušana Uhrina mladšího a dalších, kteří se zřekli svých nároků. Společnost AFK Vršovice a Drusžtvo fanoušků Bohemians jednají s dalšími věřiteli o snížení či odpuštění jejich pohledávek vůči Bohemians. Jen tak může být Bohemka zachráněna. Celková výše fotbalových dluhů dosahovala sedmnnáct miliónů korun.