První podpisy: Freisler a Slezák

Vedení Bohemians, ředitel Jiří Steinbroch a trenér Zbyněk Busta, oznámili první konkrétní výsledky dlouhých jednání. "Máme dvě podepsané smlouvy a definitivně potvrzujeme příchody obránce Tomáše Freislera a útočníka Dalibora Slezáka," hlásil v pátek odpoledne ředitel Bohemians 1905. Fanoušci se nemusejí obávat. Nová Bohemka bude mít dvaadvacetičlenný kádr, ve kterém bude spousta zajímavých jmen. Dlouhá a složitá jednání se blíží ke konci i v dalších případech. V pondělí přineseme další jména.

První podpisy: Freisler a Slezák

Obránce Tomáš Freisler hrál v poslední sezóně druhou ligu za Vítkovice.Pětatřicetiletý obránce nastupuje pravidelně ve středu obrany, jeho místo by mělo být ve stoperské dvojici s Miroslavem Obermajerem. Freisler je jedním ze zkušených hráčů, kteří budou patřit k ose týmu. V Bohemce už v minulosti působil. Od roku 1996 do roku 2001 odehrál pod trenérem Vlastimilem Petrželou třicet zápasů ve druhé lize a šestadvacet v nejvyšší soutěži. Poté putoval přes Horní Počernice do Vítkovic, kde působil dosud. Zkušený obránce se po této sezóně chtěl vrátit do Prahy, kde má stále byt. Sám oslovil Bohemku a ta jeho služeb ráda využila. Klokan Tomáš Freisler se vrací zpět do Ďolíčku!

Dalším překvapením pro věrné fanoušky Bohemians je návrat útočníka Dalibora Slezáka. Mnozí si ještě pamatují jeho agresivní napadání. Ve dvojici s Jiřím Novákem vždy dělali soupeřovým obráncům velké starosti. Slezák je stejně starý jako Freisler, letos mu bylo pětatřicet let. Stále je rychlý a agresivní. Pražští fanoušci se o tom mohli přesvědčit při zápasech Sparty Krč, jejíž dres Dalibor v poslední sezóně oblékal. Odchovanec Kroměříže prošel mnoha ligovými kluby, má dokonce i zkušenosti z daleké Číny. Hrál ještě federální ligu, do Bohemians přišel v roce 1997 a působil zde tři sezóny. V první lize má na kontě celkem 181 startů a dvacet gólů. Zatím poslední ligový zápas odehrál v dresu Slovácka proti Spartě 16.března 2003.