Poslední utkání: bez Jiřího Němce

Poslední modelové utkání mají fotbalisté za sebou. Týdenní kemp skončil, trenér Zbyněk Busta uzavřel nominaci a se čtyřiadvacetičlenným souborem vyrazí v sobotu navýběh do Krče. Stejná parta se pak v neděli odpoledne vypraví do Vrchlabí na týdenní kondiční soustředění. V posledním modelovém zápase vyhráli zelení 4:2. Na tréninku se tentokrát neobjevil Jiří Němec, naopak z Polska dorazil záložník Tomáš Kuchař.

Poslední utkání: bez Jiřího Němce

Jiří Němec měl své rozhodnutí oznámit už ve čtvrtek, teď se jeho definitivní verdikt posouvá až na sobotu. "Jirka mi dnes říkal, že má ve svém věku už problémy s motivací, těžko prý bude znovu někde začínat. Víc než fotbal jej prý dnes už láká procházka se psem po parku. Cítím, že ten návrat vzdá," řekl ČTK ředitel klubu Jiří Steinbroch. Němec měl už ve středu pohovor s trenéry, kde vyjádřil obdiv nad vzestupem Bohemky a zároveň naznačil, že už se asi necítí na vrcholový fotbal. Proto lze očekávat, že devětatřicetiletý fotbalista ukončí kariéru.

Ve středu zálohy by ale i tak Bohemka měla mít známé jméno. "Do deseti dnů zřejmě podepíše smlouvu Jiří Rosický," doplnil Steinbroch. "Zlepšoval se každým tréninkem," radostně sdělil kouč Zbyněk Busta. Post defenzivního záložníka by tedy měl patřit bratrovi slavného Tomáše, ofenzivní úkoly možná bude plnit další známý hráč. V pátek dorazil na Bohemku Tomáš Kuchař, který ve svých osmnácti letech ve Vršovicích poprvé nakoukl do ligy. "V polském Štětíně Kuchař skončil, je volný hráč a bude se s námi připravovat. Předložili jsme mu nabídku, ještě jedná s maďarským Debrecínem, ale brzy se rozhodne," popsal situaci okolo Kuchaře ředitel Steinbroch. Osmadvacetiletý záložník absolvuje s týmem sobotní výběh do krčského lesa, ale jeho přítomnost stále nic neznamená. Je hodně pravděpodobné, že dostane z vyšší soutěže.