Obermajer opustil kamarády, šel na Střížkov

Jednatřicetiletý obránce Miroslav Obermajer od nové sezóny nebude působit v Bohemce, ale v FC Střížkov. Odchovanec Klokanů začal ve Vršovicích přípravu, podepsal tříletý kontrakt, který mu zaručoval nejvyšší plat ze všech hráčů v současné Bohemce, přesto zelenobílý dres neoblékne. „Vytvořili jsme mu nejlepší možné podmínky, na které také přistoupil. Dokonce jsme jeho fotku dali i na permanentky, které se tak v současnosti stanou zajímavým sběratelským suvenýrem,“ říká ředitel klubu Jiří Steinbroch. Co se tedy stalo? Obermajer smlouvu s Bohemkou podepsal, ovšem na smlouvě chyběl podpis jeho manažera Pavla Vandase. Podání ruky už v současném fotbale nic neznamená, když navíc manažer Vandas bez omluvy nedorazil na smluvenou schůzku, kde se měla smlouva s ním podepsat, už se nikdo nedivil dalšímu vývoji. Manažer Vandas náhle Obermajera odvolal z přípravy, ten bez rozloučení a tiše opustil tým a vydal se za štěstím na Střížkov.

Obermajer opustil kamarády, šel na Střížkov

Miroslav Obermajer vyrůstal na Bohemce od svých šesti let. Poprvé z klubu přestoupil na sklonku minulého roku do Českých Budějovic, toto je jeho druhý přestup mimo Bohemku. „Je škoda, že se Míra odvrátil od fanoušků, ale je to jeho rozhodnutí. My mu můžeme popřát jen hodně štěstí. Sázeli jsme na něj jako na srdcaře, ale vsadili jsme na špatnou kartu. To se někdy stává. Bohemka bude žít i bez něj,“ dodává předseda Družstva fanoušků Bohemians Antonín Jelínek.

 

Bývalý kapitán Bohemians je smluvně vázán s manažerem Vandasem a současné finanční možnosti nedovolují Obermajerovi zrušit stávající smlouvu. Proto se ve svých jednatřiceti letech nemůže rozhodovat sám. Miroslav Obermajer ve středu večer ke svému odchodu smutné poznamenal. "Mrzí mě to, prostě jsem musel. Střížkov mi splnil všechny podmínky, které jsem si dal," poznamenal Obermajer. Je to příliš trpké loučení s obráncem, který ještě před týdnem pro internetové stránky Virtuální Ďolíček prohlašoval: "Především jsem nadšený z jednání nového vedení. Pan Steinbroch splnil vše, co slíbil. V Bohemce jsem si zvykl být opatrný, proto ještě neskáču do stropu, ale vypadá to výborně. Zvláště, když vidím, jaká se tady sešla parta. Dalibor Slezák, Tomáš Freisler - jako za staré dobré Bohemky. S nimi jsem tady prožil nejkrásnější léta, tak doufám, že se to vrátí," To už dnes neplatí. Obermajer zklamal fanoušky i své kamarády, kteří na soustředění neskrývali rozčarování z rozhodnutí jednatřicetilétého obránce.