První soupeř v ČFL: Slavia B

Jak symbolické - se Slavií B končila jedna éra slavného klubu Bohemians, se stejným soupeřem začíná nová, věřmě, že ještě uspěšnější. V neděli přijede do vršovického Ďolíčku juniorka Slavie v čele s trenérem Lubošem Kozlem, který v zelenobílém dresu působil na sklonku své hráčské kariéry. Jeho asistentem je další bývalý Klokan Libor Koller. "Bude to specifické nejen pro Slavii, ale co se týče i celé soutěže, jak atmosférou, která možná bude lepší než na první lize, hodně našich hráčů něco podobného ještě nezažilo. Nepochybuji o tom, že s nimi můžeme sehrát vyrovnanou partii, jde spíš o to, hráče na to připravit, aby je diváci nedostali pod tlak a dokázali odvést, co v nich je," říká nový kouč Slavie B.

První soupeř v ČFL: Slavia B

Kozel na lavičce slávistické rezervy nahradil Pavla Trávníka, který odešel jako asistent do japonského Kobe. V loňském roce slávistická juniorka musela bojovat o záchranu do posledních kol, ostatně boj o udržení se v uplynulé vyrovnané sezóně ČFL týkal celé poloviny klubů. Slávisté se nakonec s přehledem zachránili a skončili na sedmém místě. Kádr Slavie B se oproti předchozím sezónám hodně omladil. „Myslím si, že cílem béčka není postup do druhé ligy, ale vychovávat hráče pro áčko nebo pro ligu, aby se Slavii zhodnotili. Ti, co hráli na jaře, už tu nějakou dobu byli, byl čas, aby šli jinam nebo aby dokázali, že na áčko mají. Z dorostů budou přicházet nadějné ročníky a byla by hrozná škoda, kdyby kvůli starším hráčům nemohly hrát,“ zdůvodňuje kouč Luboš Kozel klubovou strategii.

Stejně jako Bohemka, ani Slavia v letní přípravě neprohrála. I proto bude nedělní duel zajímavý. Luboš Kozel zelenobílé pozorně sledoval, na hlavní tribuně se objevil výběrovém kepmu i pří dalších přípravných zápasech. "Viděl jsem Bohemku ve třech zápasech, myslím, že na ni budeme pořádně připraveni," tvrdí Kozel, pro kterého to bude návrat do nedávného působiště. "Těším se, myslím si, že Bohemka do fotbalu patří, je jednoznačně dobře, že se na ní s fotbalem bude pokračovat. Stadionek sice taky trochu chátrá, ale je to fotbalový stadión se vším všudy, takové mám rád a je jen dobře, že se zase na něm bude hrát," dodává Kozel.

Letní příprava:

Strakonice – Slavia B 2:3
Mladá Boleslav – Slavia B 1:1
Slavia B – Slovácko B 1:1
Slavia B – Líšeň 4:0
Slavia B – Vyšehrad 3:0
Plauen – Slavia B 1:2

Brankáři: SAMOEL Miroslav, DIVIŠ Jakub

Obránci: PARYS Michal, VONDRÁČEK Zbyněk, ŠMÍD Michal, STUDÍK Jiří, ŠVAMBERG Roman, MEJZLÍK Jakub, CHLEBOUN Jakub, ŠILHAVÝ Tomáš.

Záložníci: KRAJČÍK Matěj, KNOBLOCH Jan, MUSIL Petr, DUBSKÝ Tomáš, ELIÁŠ Pavel, JANDA Petr, HELD Michal, BAUER Jan, GECOV Michal.

Útočníci: BOROVSKÝ Marek, JAROLÍMEK Martin, DEJMEK Robin.