Boj pětibodových, přijede rezerva Teplic

Už třetí B-tým prvoligového celku čeká v letošní sezóně Bohemku, tentokrát vršovický Ďolíček navštíví nováček z Teplic. Severočeši se do třetí ligy vrátili po ročním pobytu v divizi s cílem zachránit soutěž. "Máme hodně mladý tým, záchrana pro nás bude velkým úspěchem," nastavil metu před sezónou trenér Svatopluk Habanec. K cíli jeho svěřenci vykročili nad očekávání rázně, když v prvních třech utkáních získali pět bodů. Největším překvapením bylo jejich vítězství ve Strakonicích. Po třech kolech bez porážky ale přišly dvě jednobrankové prohry s rezervami Slavie a Jablonce, které nasměrovaly Teplice do stejných vod, v nichž se momentálně nachází i Bohemka. Před ní se tým ze severu drží jen díky vyššímu počtu nastřílených branek.

Boj pětibodových, přijede rezerva Teplic

Právě střelecká produktivita je silnou stránkou teplických fotbalistů. Počet osmi vstřelených gólů dokázaly zatím překonat jen první dva týmy tabulky, juniorky Budějovic a Slavie. Pomohly tomu i dvě branky z pokutových kopů, které proměnil Mašanský. Po dvou gólech ze hry mají na kontě Karlík a Pimpara. Střelecky zatím v útoku strádá téměř zapomenutý kanonýr Kowalík, který se zkouší probojovat do A-týmu.

Teplice sázejí na výchovu mladých, tomu odpovídá i složení B-týmu. V kádru můžete najít několik reprezentantů v mládežnických kategoriích, ať už je to Hanzlík, Rosa, Procházka nebo Pimpara. Do Ďolíčku se také vrátí v modrožlutém dresu jedna zajímavá tvář, odchovanec Klokanů Zdeněk Koukal (na snímku). Trenér Habanec naopak nemůže využít služeb nedávného hráče Bohemky Ondřeje Szaba, který občas juniorce vypomáhá. "Ondra Szabó je zraněný, proto momentálně nenastupuje za ligový tým, ani za béčko," uvedl pro Virtuální ďolíček tiskový mluvčí teplického klubu David Kalvas.

V týdnu sehrál tým Teplic přípravné utkání s prvoligovým Mostem a odvezl si vysokou porážku 0:6. V zápase ale dostali šanci hráči, kteří se nedostali na hřiště v posledním mistrovském utkání, nastoupili i někteří dorostenci. Proti Bohemce už tým nastoupí v plné síle.

Sestava z posledního mistrovského utkání:
Kolář - Ryška, Durila, Pimpara, Hanzlík - Fenin, Benát, Mašanský (73. Zoubele), Koukal - Kowalík, Karlík (61. Procházka).