Byli jsme trapní, řekl o druhé půli Busta

Příbram přesunula zápas na hlavní stadión Marily, očekávala nával fanoušků, ale ten se vzhledem k nevhodnému středečnímu termínu nekonal. Dvě stovky fanoušků, které přijely, si ale příliš fotbalové radosti neužily. "Hodinu jsme hráli podle plánu, nepouštěli jsme Příbram do šancí, ale po prvním gólu se naše hra totálně rozpadla a ve druhé půli už jsme byli trapní," řekl trenér Zbyněk Busta krátce po utkání.

Byli jsme trapní, řekl o druhé půli Busta

"První půle byla z naší strany slušná, vlastně jen Huňa nám tam jednou utekl. Nemohli jsme s Příbramí hrát otevřený fotbal, protože domácí měli několik fotbalistů z A týmu a technicky na tom byli lépe. Příbram o přestávce vystřídala a zejména v záloze nás začala přehrávat. Chod a Růžička - to byla tragédie," nebral si servítky kouč Bohemians. "Pak Klesa lehce obešel Škodu, vystřelil a Rada neudržel míč, který doklepl Huňa. Tím to všechno začalo," podotkl Busta.

"Druhá půle byla z naší strany trapná. Projevilo se, že Příbram nasadila čtyři hráče, kteří o víkendu nehráli žádný zápas, navíc příbramští své utkání v ČFL sehráli už v sobotu ráno, my až v neděli večer. Ale ta výhra byla zasloužená, prostě nás přehráli. Musíme si zvyknout, že B týmy proti nám nastupují v mnohem silnějším složení než proti ostatním mužstvům," prohlásil Busta. "I přes tragický výkon jsme mohli utkání ještě otočit. V závěru jsme měli tři šance, ale sudí neviděl, že střela Bartka byla za brankovou čarou, poté Strnad z metru trefil gólmana. Příbram trochu podcenila závěr, ale my jsme toho nevyužili."

Do utkání znovu nezasáhli zranění Kolář a Rosický. Na lavičce byl připravený Malý, který odkulhal už v prvním poločase minulého utkání s Teplicemi. "Všichni tři už by měli být v sobotu v Náchodě k dispozici. Navíc se po trestu vrátil Vyskočil, takže máme snad kompletní kádr," našel jedno pozitivum kouč Busta. Na marodce zůstává už jen dlouhodobě zraněný Vojtíšek. "Zdravotní problémy měl i Slezák, který chtěl původně hrát jen patnáct minut. Přemluvili jsme ho na šedesát, už toho měl dost."

V sobotu čeká Bohemku další zápas. Během sedmi dní už třetí utkání. "Náchod je agresivní a rychlé mužstvo. Bude to podobně náročné jako v Příbrami. Viděl jsem jeden jejich zápas na videu," přibližuje dalšího soka trenér Zbyněk Busta. V Náchodě hraje Bohemka v sobotu od 16:30.