Hurááá na Strahov!

Nadešel souboj se Střížkovem, pro některé běžný zápas, pro jiné prestižní střetnutí. Ačkoliv na domácí zápasy Střížkova chodí jen několik desítek fanoušků a nemá žádné vlajkonoše, jeho nejbližší domácí utkání bylo přesunuto na Strahov. Přijíždí totiž slavný klub z Vršovic - Bohemians 1905. I přes nefotbalový začátek v 10:15 se dá očekávat nadprůměrná třetiligová návštěva, věrní fanoušci Bohemky, kteří zachránili svůj zdevastovaný klub, putují s týmem všude. "Je to pro nás zápas o prestiž, musíme to odjezdit," říká kapitán Bohemians 1905 Tomáš Freisler. Utkání Střížkov - Bohemians začíná v sobotu v 10:15 na Strahově. Pochod fanoušků Bohemians startuje v 8:45 na Vítězném náměstí v Dejvicích.

Hurááá na Strahov!

Tým trenéra Zbyňka Busty nastupuje v nejsilnějším složení. "Všichni jsou zdraví. Po zranění kotníku se vyléčil i Jiří Rosický a v minulém utkání s Chomutovem hrál velmi dobře," pochvalujse si kouč stav kádru. Klokani v minulém zápase porazili Chomutov 6:0 a konečně protrhli střeleckou smůlu. "Byl to stejný zápas jako ty předchozí domácí, jen s tím rozdílem, že jsme proměňovali šance. Konečně se to snad zlomilo," říká kapitán Tomáš Freisler.

Střížkov doma ve středu porazil rezervu Hradce Králové 3:1 a v tabulce je před Klokany o bod a má ještě navíc zápas k dobru. "Byl jsem se tam podívat. Znovu ukázali, že jsou silní ve standardních situacích. Na to si musíme dát pozor. Nehrají příliš pohledný fotbal, ale hodně účelný. Výhodou by pro nás mohlo být širší hřiště na Strahově," prohlašuje kouč Busta. V týmu Střížkova nastupuje bývalý Klokan Miroslav Obermajer, který se právě ve středu vrátil do základní sestavy po zranění. Proti Bohemians by tak neměl chybět.

Střížkov nastupuje v netypický zelenobílých dresech. Jelikož je domácí, má právo zvolit si barvu dresů. "My budeme hrát v nové modré kolekci. Nechápu, proč Střížkov hraje v zelenobílé, ale i to je pro nás další motivace. Tady si někdo bere do pusy jméno slavného klubu úplně bezdůvodně," říká Freisler. "Pro mě je to normální zápas se Střížkovem. Nějak zvlášť prestižně to necítím," nabízí další pohled trenér Busta. Zápas začíná už v 10:15, což je pro fotbalisty hodně netradiční čas, ale zvyklosti nižších soutěží a malých klubů jsou neúprosné. "V 8:15 máme sraz u Bohemky a pak se přemístíme na Strahov," popisuje program hráčů kouč Zbyněk Busta. Hráči se la na pochod nevydají, pojedou autobusem.

To fanoušci mají sraz v 8:45 na stanici metra Dejvická a vydají se směrem na Strahov. Pochod má být demonstrací jednoty fanoušků Bohemians a protestem proti fotbalovému násilí.