Oficiální prohlášení Bohemians 1905

Oficiální prohlášení vedení Bohemians 1905 k výrokům hráče Obrmajera zveřejněným na webovém serveru fotbalpraha.cz. <br /> Vedení společnosti Bohemians 1905, a.s. chce tímto reagovat na výše uvedený článek, ve kterém hráč Střížkova Miroslav Obermajer popisuje způsob odchodu z Bohemians 1905 právě do tohoto konkurenčního klubu, neboť informace obsažené v tomto článku jsou nepravdivé a jednoznačně nás poškozují před fotbalovou veřejností.

Oficiální prohlášení Bohemians 1905

Hráč zde popisuje, proč nepodepsal smlouvu s naším klubem a dále např. tvrdí, že lidé z vedení našeho klubu nedávno nabízeli Bohemku k prodeji panu Kaprovi, majiteli Střížkova. Výroky tohoto hráče lze považovat za záměrně nepravdivé, neboť jak můžeme snadno doložit, Miroslav Obermajer uzavřel dne 27.6.2005 s naším klubem hráčskou smlouvu, tzn. byl připraven nastoupit v našem týmu.

Smlouvu však odmítl později podepsat jeho hráčský agent pan Vandas, a to z důvodů, které nesouvisely s obsahem smlouvy a v podstatě se ani netýkaly vztahu hráč vs. klub. Následně byl pan Obermajer donucen přerušit letní přípravu s naším klubem a přejít na Střížkov. Pan Obermajer opouštěl náš klub proti své vůli a psychicky zdrcen, proto mu mj. několik osob z vedení klubu nabízelo v této situaci pomoc. Ačkoliv tito lidé znají pravé důvody, pro které byl donucen k odchodu, nechceme je z etických důvodů prezentovat v tisku.

Pokud však pan Obermajer bude pokračovat v překrucování faktů, nebudeme mít jinou možnost, než tyto důvody zveřejnit.

Je také absurdní, že by kdokoliv z našeho vedení nabízel klub k prodeji panu Kaprovi. Toto tvrzení nemůže mít jiný důvod, než poškodit důvěru budovanou mezi vedením našeho klubu a fanoušky. Žádáme pana Obermajera, aby své tvrzení doložil, resp. se nám za ně veřejně omluvil.

Doporučujeme panu Obermajerovi, aby se raději soustředil na své sportovní výkony. Pokud ho však dále bude zajímat situace okolo dvou Bohemek (i když fanoušci, pro které se fotbal hraje, mají dávno jasno), může se zeptat vedení svého současného klubu, proč používá název a logo Bohemians Praha, ačkoliv smlouva s poskytovatelem těchto práv (TJ Bohemians Praha) doposud nenabyla účinnosti.

V Praze dne 10. října 2005

Ing. Emil Buřič
jediný člen představenstva Bohemians 1905, a.s.