Brácha už si koupil dres, hlásí Horváth

Tyč a břevno trefil Martin Horváth při největších šancích Bohemky v Liberci. Nejprve postupoval z levé strany sám na gólmana a napálil míč do tyče, poté za hranicí malého vápna trefil odražený míč z voleje do břevna. "Při první šanci už jsem skoro běžel na půlku, už jsem myslel, že to tam je. Prostě smůla," kroutil hlavou šikovný záložník.

Brácha už si koupil dres, hlásí Horváth

"Doma dáme Chomutovu šest gólů, teď nic. Bylo to o tom štěstíčku. Ve druhé půli se nám navíc nedařilo v záloze, asi nikomu. Vázla kombinace, Liberec hrál zodpovědněji," popisoval děj utkání dvaadvacetiletý Martin Horváth, který do Bohemians přišel na hostování z Příbrami. "V Bohemce jsem fotbalově ožil. V P5íbrami už jsem trochu umíral, teď mám znovu chuť do fotbalu. Jsou tady fajn lidi, perfektní parta, takže já jsem maximálně spokojený," tvrdí Horváth.

Pravý záložník odehrál v Liberci 71. minut, poté ho vystřídal Jaroslav Svozil. "Horváthovi chybí kondice. V minulé sezóně byl tři měsíce zraněný a prakticky rok nehrál fotbal. Je šikovný, ale ještě musí zlepšit fyzičku," říká o Horváthovi trenér Bohemians 1905 Zbyněk Busta. "Většinou na mně trenéři poznají, že mně docházejí síly. Do 70. minuty to jde, ale pak už cítím únavu. Neměl jsem žádnou letní přípravu, musím to dohnat," tvrdí odhodlaně Horváth.

Tentokrát se Martin musel spolehnout na podporu necelých dvou stovek fanoušků Bohemians. V domácích zápasech mu však fandí nejen další tisíce na tribunách vršovického Ďolíčku, ale také početný rodinný fanklub. "Na zápas s Budějovicemi přišlo devět lidí z mé rodiny. Byl tady i brácha Vlasta, který když viděl tu skvělou atmosféru, tak si hned koupil dres Bohemky a říkal, že bude pravidelně chodit," vypráví Martin o svém bratru Vlastovi, vítězi posledního ročníku pěvecké soutěže Superstar. "Brácha chodil na mé zápasy často, ale teď má málo času. Na Bohemku si ale čas nejde, celá rodina byla nadšená z fanoušků kolem na tribuně. Jak fandí a nenadávají," chválí Martin Horváth.