Bohemka cítí šanci na postup

V úterý večer bylo v útrobách stadiónu ve Vršovicích netradičně živo. Tři desítky fanoušků dorazily na setkání se sportovním vedením klubu. Za stůl usedli ředitel Bohemians 1905 Jiří Steinbroch, předseda Družstva fanoušků Antonín Jelínek, trenér Zbyněk Busta a kapitán Tomáš Freisler. Dvě hodiny se diskutovalo o radostech i starostech současné Bohemky. "Doufám, že se taková setkání stanou tradicí. Tak jednou za měsíc bychom se takto mohli scházet," vyjádřil přání ředitel Steinbroch.

Bohemka cítí šanci na postup

Fanoušky zajímaly sportovní cíle vršovického klubu. "Zpočátku sezóny to bylo takové malé vystřízlivění, protože všichni čekali velký nástup a v prvních třech domácích zápasech jsme nemohli dát gól. Až Milan Škoda v poslední minutě třetího zápasu se konečně trefil. Ještě v průběhu podzimu jsme posílili a v současnosti se vše obrací k lepšímu. Pokud bude naděje na postup, chceme se o něj poprat. V současné době ztrácíme na Prachatice deset bodů, kdybychom po podzimu ztráceli jen sedm, byl by postup stále ve hře," vyhlašuje nový cíl ředitel klubu. S Prachaticemi hrajeme v neděli 6. listopadu od 14 hodin. Bitva podzimu podle ředitele klubu přiláká do hlediště ještě více diváků než první zápas se Slavií B. "Chceme na tribuny dostat osm tisíc lidí. Bude to velký zápas a když se nám podaří vyhrát, ukážeme, že boj o postup není jen sen," burcuje Steinbroch.

V úterý večer se příznivci zelenobílých dozvěděli i jiné povzbuzující zprávy. "Výplaty dostáváme pravidelně. Všichni," potvrdil kapitán Tomáš Freisler. "Mužstvo už si na sebe zvyklo. Je pohoda v kabině i na hřišti a na hře je to znát," dodal nejzkušenější hráč zadních řad. Trenér Busta musel odpovídat na otázku, kdy se fanoušci dočkají podobně agresivního stylu jako hrál tým pod Petrželou. "Musíme si uvědomit, že Petržela dosáhl úspěchu až po dvou letech. V první sezóně sestoupil a dva roky čekal na postup zpět do nejvyšší soutěže. Tento tým se dává dohromady úplně od začátku, snad už je vidět určitý pokrok," řekl Busta fanouškům. Zástupce Družstva fanoušků Jiří Dienstbier všem přítomným ukázal akcie Bohemians 1905, které vlastní fanoušci. Ti je tak poprvé fyzicky spatřili. Dvouhodinové setkání určitě nebylo posledním. Na všech bylo cítit velké odhodlání, blíží se zápas s Prachaticemi. Blíží se bitva podzimu.