Stará garda Bohemians – Real Top Praha 4:1 (1:0), na penalty 4:4:1

V sobotním mrazivém počasí by psa nevyhnal, ale houfy Klokanů (pravda, nebylo jich takové množství jako v sezóně…) úderem dvanácté proudily do útrob našeho milovaného Ďolíčku, aby shlédly duel legend fotbalové Bohemky s týmem osobností. Hned u brány na ně čekalo milé přivítání dámy, která, jako naprogramovaný automat, každého mile zdravila,  vítala a ukazovala, kde že je možno vhodit dobrovolné vstupné. O pár metrů dále sympatický stánek s medovinou všech teplot, poblíž kterého, jistě čistě náhodou, postával náš ředitel p.Steinbroch, jako vždy ochotně zodpovídající rozličné dotazy fanoušků. Nealko, pivo, klobása, vše k dostání, takže před utkáním spokojenost násobená dalším přírůstkem do sbírky pamětních kartiček, které byly v prodeji na obvyklém místě u vchodu na hlavní tribunu.

Stará garda Bohemians – Real Top Praha 4:1 (1:0), na penalty 4:4:1

Na slušně zaplněné hlavní tribuně vládne pohodová atmosféra, tribuna pod hodinami čitá několikahlavý hlouček (při zápase však i těch pár jedinců bylo hodně slyšet, chorály zněly). Přesně ve 13:30 se slova na hrací ploše ujímá Milan Šimáček a týmy za skandovaného potlesku nastupují na zelenobílý pažit. Následuje hymna „Klokani bojují“ za zpěvu a potlesku diváků. Komentátor zápasu představuje sestavu hostí, největší aplaus sklízejí Ivan Trojan (herec a zakládající člen DFB), Ivan Hašek (bohužel neúspěšný kandidát na předsedu ČMFS) a Petr Kouba (bývalý gólman Bohemky). Naopak Ondřej Vetchý na nástupu vůbec nebyl, asi zaspal, to víte, s čerty nejsou žerty. U domácích největší potlesk sklidil samozřejmě Tonda Panenka, na kterého při krátkém rozhovoru, který byl veden s každým hráčem domácích, bylo prozrazeno, že ho před zápasem zajímalo nejvíce, kde je kabina rozhodčích (že by to bylo tím, že pískala Dáša Damková???). Na dálku pozdravila fanoušky i dvojice legend Přemek Bičovský a Standa Levý, kteří musí plnit povinnosti u svých prvoligových týmů.
V zápase, jehož výsledek není samozřejmě vůbec důležitý, šlo hlavně o zábavu a té bylo přehršel… Velkou měrou se o ní zasloužil komentátor utkání Milan Šimáček svými vtipnými výroky na adresu hráčů obou týmů. Následuje tedy stručný průběh zápasu, který byl veden ve velmi přátelském duchu a žádný komentář nepostačí k popsání pohody, která vládla na „place“ i v hledišti. Slavnostní výkop provedl Míra Bičík spolu s Petrem Jandou.

Legendy Bohemians - Real TOP Praha 4:1 (1:0)
Zápas se hrál na 2x35 minut
Sestava Bohemians: Zdeněk Hruška, Juraj, Šimurka, Petr Kostelník, Karol Dobiaš, Zdeněk Prokeš, Dušan Herda, Miroslav Valent, Jiří Ondra, Jaroslav Němec, Antonín Panenka, Miroslav Mlejnek, Zdeněk Koukal, Tibor Mičinec, Jiří Tymich, František Jakubec, Václav Knížek, Josef Málek.
Sestava Real TOP Praha: Petr Kouba, Pavel Zuna, Luboš Kubík, Ivan Hašek, Jaromír Bosák, Ivan Trojan, Alexandr Smita, Ladislav Vízek, David Suchařípa, David Novotný, Jan Jiráň, David Ondříček, Ladislav Hampl, Jan Šmíd, Ondřej Vetchý, Lukáš Přibyl.

Podle zpráv před zápasem nastupuje Ivan Trojan se zlomeným žebrem.
4.minuta :  Bohemka se poprvé na okamžik dostává na soupeřovu polovinu.
19.minuta :  Lukáš Přibyl (Příba) z týmu hostí, který na trávníku všechny převyšoval, bohužel jen svou výškou, dostává od rozhodčí Damkové žlutou kartu za nesportovní chování (naštvané bouchnutí míčem o zem), jak vidno, psychická krize ve Spartě už dolehla i na něj.
26.minuta :  Zavěsil hlavou Tibor Mičinec, po centru z pravého křídla – 1:0
31.minuta :  Míra Bosák (Real Top) dostává žlutou kartu za přidržení soupeře za dres, to určitě odkoukal z Ligy mistrů, ale tam je za to rudá. Následný přímý kop zpoza hranice šestnáctky posílá Panenka „lehce“ nad.
34.minuta :  Karol Dobiáš protáhl gólmana Koubu dobře rozehraným přímým kopem z cca 20 metrů.
POLOČAS
Do druhé půle nastupuje za hosty i probuzený fotbalový nadšenec Ondra Vetchý.
41.minuta :  Mičinec lobem ala Poborský překonává hostujícího gólmana – 2:0
45.minuta :  U domácího gólmana Kostelníka stál samotný „Anděl Páně“, když technická střela Ivana Trojana prosvištěla těsně vedle tyče.
49.minuta :  Po ose Kubík – Hašek – Kubík snižuje poslední jmenovaný „angličanem“ – 2:1
52.minuta :  Mičinec kompletuje hattrick – technicky přes gólmana – 3:1
Oznámena návštěva utkání :  37621 diváků.
55.minuta :  Zdeněk Koukal v souboji sám na gólmana uspěl a míč propasíroval do sítě – 4:1
Ivan Hašek krásnou ranou z voleje trefuje břevno, po něm další hráč hostí i tyč.
Konec utkání

Penalty
Za Bohemku postupně proměnili Jaroslav Němec, Tibor Mičinec, Zdeněk Koukal, Miroslav Mlejnek, nedal Miroslav Valent, za Real Top proměnili David Novotný, Jaromír Bosák, Jan Jiráň, Lukáš Přibyl, nedal Ivan Trojan. Za rozhodčí kopala penaltu (na vyvolávání diváků) na našeho Petra Kostelníka Dáša Damková a proměnila, proto divoký stav penalt 4:4:1 :-)