Klokani zahájili další část přípravy

Fotbalisté Bohemians už jsou zase v plném tréninku. Po prosincové první části přípravy začíná druhý cyklus, který bude mnohem náročnější. "V lednu uděláme osmdesát procent fyzické přípravy na jarní část," hlásí trenér Zbyněk Busta. Klokani měli na sklonku roku jen deset dní volna a první pracovní den v novém roce se už opět hlásili v kabině vršovického stadiónu. "Chyběl jen Jirka Ransdorf (viz foto), který dal přednost škole před fotbalem," zhodnotil stav mužstva kouč Busta.

Klokani zahájili další část přípravy

Jiří Ransdorf se střídavými úspěchy hrával na pravém kraji obrany. Během podzimu si vydělával fotbalem, ale zároveň studoval vysokou školu na strojní fakultě ČVUT. "Rozhodl se pro školu, protože na podzim fotbal i studium dohromady nezvládal. Fotbal už bude mít jen jako zábavu," dodal Busta, který má na post pravého obránce několik dalších variant.

První den lednové přípravy se hráči vydali na umělou trávu do Horních Měcholup. Odpoledne pak na fotbalisty čekala posilovna. "Začínáme zostra. V úterý přijde na řadu aerobik a výběh do krčského lesa. Ve čtvrtek jsou na pořadu fyzické testy na FTVS," popsal Busta plán nejbližších tréninků.

O nových posilách se stále ještě jedná, možná se některé nové tváře objeví o víkendu v úvodním zápase Bohemians na Tipsort cup. V sobotu v 11 hodin vyběhnou Klokani na umělé trávě v Edenu proti Viktorii Žižkov.